detector.media
19.08.2017 18:01
Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання
Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання
Мер Києва Віталій Кличко запросив в столицю України представників журналу The Economist, які визначили рейтинг столиці України за комфортністю для проживання як один з найнижчих серед міст світу.

Про це він заявив під час прес-конференції в Бердичеві (Житомирська область), повідомляється на сайті міського голови Києва.

В останньому рейтингу британський журнал The Economist вніс Київ у десятку найменш комфортних для життя міст. Зі 140 проаналізованих міст столиця України опинилася на 131-му місці. Найбільш непридатним містом для життя було названо Дамаск (Сирія), він зайняв останнє, 140-е місце. У десятку найгірших також увійшли Лагос (Нігерія) і Тріполі (Лівія).

Коментуючи на прохання журналістів рейтинг The Economist щодо Києва, Віталій Кличко відзначив, що не може погодитися з його об'єктивністю. 

Мер наголосив, що Київ був і залишається лідером перетворень в Україні. Крім того, додав Кличко, гарною відповіддю на цей рейтинг є опублікована в ЗМІ оцінка дипломатів низки європейських країн, які нині працюють і мешкають в столиці України. «Деякі посли одразу відреагували і сказали, що цей рейтинг не відповідає дійсності», - наголосив мер Києва.

Кличко зауважив, що нині в столиці найвища динамика інвестицій у порівнянні з іншими містами України, збудована найбільша кількість нових інфраструктурних об'єктів, найвища середня заробітна плата по країні. «Я також був здивований цим рейтингом. Я не можу назвати його об'єктивним», - наголосив Віталій Кличко. 

Мер Києва також зауважив, що запрошує представників The Economist приїхати до Києва, аби вони побачили ситуацію в столиці України на власні очі.

Раніше Віталій Кличко заявив, що на рейтингу столиці України за версією видання The Economist позначилася ситуація на сході країни. «Рейтинг комфортності міст The Economist складається в п'яти категоріях - стабільність, охорона здоров'я, культура й екологія, освіта та інфраструктура. У кожній категорії експерти виставляють кілька оцінок, із яких визначається середнє в категорії, а потім - сумарний рейтинг міста. Важливість кожної категорії для життя людини - різна, що враховують аналітики журналу. Так, стабільність у місті, на думку експертів, займає 25% сумарного рейтингу. Вони переносять ситуацію на сході нашої країни на столицю, тому, незважаючи на спокій і безпеку на вулицях нашого міста, тут ми маємо низьку оцінку - 35 балів», - зауважив  Кличко.

Він зазначив, що порівняно з 2016 роком Київ залишився на тому самому місці в рейтингу (131-ому), а порівняно з 2015-м - піднявся на одну позицію (зі 132-го місця).

На думку Кличка, оприлюднений рейтинг The Economist - проекція оцінки експертами того, що відбувається в країні.

«Адже війна на Донбасі - не в Києві. А вона названа однією з причин. Проблеми в економіці? Київ якраз єдине місто в країні, яке показує позитивну динаміку розвитку. Де і безробіття майже немає, і інфраструктура відновлюється активними темпами, і запроваджуються інновації для прозорості процесів управління», - наголосив Кличко.

Також він зауважив, що у категорії освіти у Києва 75 балів зі 100, але, на думку британських експертів, ця категорія важлива лише на 10%.

«Окрім того, за рейтингом вартості життя Київ входить у 10-ку найбільш привабливих міст світу, тому запрошуємо експертів The Economist у гості, і ми доведемо їм, що Київ - одне з найкращих міст у світі!», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, дослідницька організація The Economist Intelligence Unit вибачилася за фразу «громадянська війна на Донбасі», яку було вжито в описі рейтингу найкомфортніших міст світу, опублікуваному в журналі The Economist.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY