detector.media
19.08.2017 15:37
Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну
Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну
Думки Аркадія Бабченка і Володимира Варфоломєєва розійшлися щодо окупації Росією сусідньої держави

Про це повідомляє Апостроф.

Розмова журналістів відбувалася в ефірі радіостанції «Эхо Москвы».

Варфоломєєв запитав Бабченка про те, що з того, що відбувається зараз в Росії, найважливіше. Той відповів: «Ну, звичайно ж, війна. Нічого важливішого немає». На що Варфоломєєв заперечив, що РФ не воює, і в РФ війни немає.

«Ну, Володимире, у нас в Росії є системні ліберали, але немає війни. Але справа зовсім навпаки: у нас немає системних лібералів, а є війна», - сказав на це Бабченко.

«Звичайно, найголовніше, що зараз відбувається з Росією, — це окупація території сусідньої держави; це репресії проти тепер вже абсолютно нещасних кримських татар, і це війна з колись братньою державою – це найважливіше, що відбулося за останні три роки, це найважливіше, що відбувається зараз, це найважливіше, що відбуватиметься ще кілька наступних років. Ну, і плюс, звичайно, узурпація влади. Все інше – питання третьорядної важливості», - додав журналіст.

Як повідомляв Детектор Медіа, 25 липня Зюзінський суд Москви відхилив позов, поданий шістьма співробітниками телеканалу «Звезда», які звинувачували незалежного журналіста Аркадія Бабченка, добре відомого в Україні, в образі честі і гідності. Співробітники телеканалу просили стягнути з Бабченка по 500 тис. руб. на користь кожного ображеного як компенсацію нібито завданої їм моральної шкоди.

26 грудня 2016 року, на наступний день після катастрофи поблизу Сочі літака Ту-154, що належав Міноборони Росії і віз до Сирії учасників Ансамблю імені Александрова і журналістів кількох російських телеканалів, на сторінці Бабченка в мережі Facebook з'явився запис, автор якого стверджував, що не відчуває співчуття і жалості до загиблих.

При цьому журналісти, в тому числі і співробітники «Звезди», звинувачувалися в тому числі в «розкрутці механізму посадок і вбивств» і вербування людей «на війну як в Україні, так і в ту ж саму Сирію».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY