detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.08.2017 15:07
Наступного тижня з телевежі в Бахмутівці почнуть мовити 12 цифрових телеканалів, 2 аналогових і 4 радіостанції
Наступного тижня з телевежі в Бахмутівці почнуть мовити 12 цифрових телеканалів, 2 аналогових і 4 радіостанції
Наступного тижня, з 22 серпня, з новозбудованої телевежі в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області почнуть мовити 12 цифрових телеканалів (DVB-T2), два аналогових і чотири радіостанції, які раніше отримали дозволи на тимчасове мовлення на час проведення антитерористичної операції.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на засіданні Нацради 17 серпня.

Загалом з телевежі в Бахмутівці мовитимуть 12 цифрових телеканалів (DVB-T2) і 2 аналогових:

Також із телевежі в Бахмутівці мовитимуть чотири радіостанції: «Українське радіо» (92,4 МГц), «Країна ФМ» (96,2 МГц), «Пульс» (103,6 МГц) і «Русское радио» (107,9 МГц).

За словами Сергія Костинського, також готується прорахунок частоти в Бахмутівці для радіостанції «Армія FM» і створення ще одного локального мультиплексу з метою розвитку цифрового телебачення.

Монтаж 134-метрової телевежі в Бахмутівці було завершено 4 серпня. Офіційне відкриття телевежі та початок мовлення з неї має відбутися до Дня Незалежності.

Нова радіотелевізійна передавальна станція (РТПС) буде найвищою опорою на лінії розмежування на Луганщині. З допомогою цього об’єкта планується охопити мовленням українських телеканалів і радіостанцій усі підконтрольні Україні території в зоні АТО на Луганщині, а також частину тимчасово окупованих територій (Луганськ, Алчевськ).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY