detector.media
18.08.2017 13:00
Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу
Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу
У Черкасах журналіст видання «Прочерк» Назарій Вівчарик звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Лесі Валяєвій через ігнорування міністерством культури України його запиту щодо маєтку Енгельгарда

Про це пише сайт «Прочерк».

Повідомляється, що журналіст видання подав електронною поштою інформаційний запит у міністерство культури 1 серпня. До міністерства він надійшов та був зареєстрований 2 серпня.

 «Опісля скільки журналіст не нагадував про себе, але ні розпорядник, ні представники прес-служби міністерства не могли відповісти, коли ж буде надана відповідь», – повідомляє «Прочерк».

За словами журналіста, запит стосувався маєтку Енгельгарда, що в селі Будище на Звенигородщині.

«Мені хотілося дізнатися, по-суті, прості речі: чи здійснювало міністерством контроль за реставраційними роботами? чи відомо міністерству, чому роботи призупинені? у яку суму обраховувалися роботи згідно проектно-кошторисної документації та на яку суму роботи були вже виконані? хто контролював процес реконструкції? тощо. У прес-службі міністерства обіцяли надати відповідь, казали, що якийсь начальник вже навіть її підготував, але потім, мовляв, забрав на доопрацювання. Якщо в міністерстві так довго готують відповіді, то скільки ж часу вони завершуватимуть ремонт маєтку, який, власне, знаходиться у їх підпорядкування?» – повідомив пан Вівчарик.

Нагадаємо, у липні Уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження проти Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації за ненадання інформації щодо ремонту Броварського міського парку.

У березні уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження на прокуратуру Київської області через порушення прокуратурою Закону України «Про доступ до публічної інформації» за скаргою мешканця с.Гатне (Київська область) Сергія Чагарова.

Фото: IGotoWorld

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY