detector.media
17.08.2017 17:22
«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко
«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко
Народний депутат («Народний фронт») Антон Геращенко повідомив, що у День Незалежності України буде запущений сайт, який містить онлайн-систему Identigraf з розпізнавання осіб, які можуть бути причетні до терористичної, сепаратистської діяльності чи здійснення злочинів.

Про це він написав у своєму Facebook.

«24 серпня 2017 року, рівно о 00:01, волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, що не має аналогів в світі, відкрита для всіх і кожного Система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf. Розробка цієї системи зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж. Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, яка буде працювати у відкритому доступі в мережі інтернет для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців», - написав Антон Геращенко.

За його словами, всі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами як Google або Microsoft.

«Можливості системи Identigraf такі, що вона зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, ретельно зібраних за три роки роботи волонтерами Центру "Миротворець". Користувачами системи може бути як слідчі поліції, СБУ і прокуратури, прикордонники, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, так і всі, хто хоче перевірити, чи не була та чи інша людина замішана в антиукраїнських виступах навесні 2014 року, не кричала вона: "Путін введи війська!", не воювала вона зі зброєю в руках проти України», - написав народний депутат.

Він переконаний, що система допоможе ідентифікувати тих, кого привозили з Донбасу і нацьковували на активістів Майдану взимку 2014-го, кого завозили в Одесу 2 травня 2014 року з Придністров'я для організації кривавої бійні, можуть бути встановлені особи російських військових, які вторглися без оголошення війни в Крим і Донбас і вбивали українських солдатів і офіцерів.

«Загалом, все ті, хто був помічений на фото або відеокадрах зими 2014 року, був ідентифікований і назавжди збережений в базі "Миротворець"», - написав Антон Геращенко.

За його словами, сайт поки що працює в тестовому режимі і містить інструкції з користування системою розпізнавання.

«Хочу також нагадати, що система Identigraf розроблена на кошти понад 2 тисячі громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 гривень до 250 тисяч гривень. Загальна сума коштів, зібраних на сьогодні - близько мільйона гривень. Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників, і частина робіт ними були зроблена в борг. Тому збір коштів для повної оплати системи Identigraf, її подальшого вдосконалення і збільшення потужності роботи, буде продовжено. Приношу свою подяку кожному, хто пожертвував гроші на зміцнення оборони і безпеки нашої країни. Після запуску системи Identigraf українська держава і український народ отримає надійний захист від проникнення в нашу країну тих, хто бажає їй зла і хоче її розчленувати і знищити», - зазначив нардеп.

Він також повідомив, що латинський вислів на логотипі проекту Identigraf означає: «Нехай здійсниться правосуддя навіть, якщо впаде небо!».

Нагадаємо, 7 травня 2016 року на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Рік тому сайт «Миротворец», на якому опубліковані особисті дані сепаратистів і журналістів, акредитованих у «ЛНР/ДНР», оголосив, що зареєструвався як ЗМІ.

Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт в своєму останньому інтерв’ю перед відставкою з посади наголосив на важливості роботи журналістів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Такі люди, як з "Миротворця", які оприлюднюють інформацію, що ускладнює роботу журналістів, діють проти національних інтересів України. В цьому я переконаний. Я розмовляв про це з різними українськими посадовцями: з президентом, міністром закордонних справ, міністром внутрішніх справ Аваковим. Не має сумнівів щодо позиції Сполучених Штатів щодо важливості свободи преси і захисту журналістів. Стосовно того, чи достатньо тут робить українська влада – це мають оцінити українське суспільство і українські медіа», - заявив Посол США.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY