detector.media
17.08.2017 15:57
Почало працювати нове кримськотатарське радіо «Хаят»
Почало працювати нове кримськотатарське радіо «Хаят»
Українське кримськотатарське радіо «Хаят» почало мовлення на материковій Україні – у Каховському районі Херсонської області на частоті 103,5 МГц.

Про це повідомляє «Громадське радіо».

У планах нового радіо — ефіри на Крим. До слова, «Хаят» у перекладі означає - «Життя».

«Сигнал чути до Херсона, і якщо ви перебуваєте в автомобілі, ви його почуєте. Найближчим часом - день-два, мовлення буде організовано на сайті інформаційного агентства "Кримські новини". І звичайно, ж буде мовлення на Фейсбуці і YouTube. Ми робимо все для того, щоб нас було чутно не тільки там, де нам виділили частоти, а й в Києві, і в Криму, і в будь-якій точці світу, - розповіла директорка радіо «Хаят» Гаяна Юксель. - У планах у нас створення студії в Анкарі, щоб ми могли залучати до спілкування наших співвітчизників, які там проживають. Тому що в Туреччині проживає дуже велика діаспора кримських татар, які нас підтримують».

Втілювати великі плани в життя кримськотатарському радіо допомагає Громадське радіо. Зокрема співзасновник Громадського радіо Андрій Куликов, редакторка і ведуча Вікторія Єрмолаєва, технічну допомогу забезпечує Олександр Соломка.

«Нам важливо це, бо часто Крим відходить у інформаційному просторі на задній план, - коментує початок роботи нового радіо Вікторія Єрмолаєва. - Це буде якісний продукт. Це важливо для нашої спільноти кримських татар».

Нагадаємо, 28 липня 2016 року нова кримськотатарська радіостанція «Хаят» перемогла в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 103,5 МГц у селі Василівці Херсонської області. Радіо «Хаят» - це радіостанція агентства «Кримські новини» (QHA). Власницею і директоркою ТОВ «Агентство “Кримські новини”» є Гаяна Юксель.

Радіо «Хаят» було єдиним претендентом у конкурсі на частоту 103,5 МГц у Василівці. Крім цієї частоти, радіостанція подала заявки на ще три частоти – у Василівці, Генічеську і Новотроїцькому (Херсонська область), але не сплатила конкурсної гарантії, тому Нацрада прийняла рішення не допустити її до конкурсу на інші три частоти.

За пропозицією члена Нацради Сергія Костинського до ліцензії радіо «Хаят» записано особливі умови: не менше 50% інформації для кримської громади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY