detector.media
17.08.2017 11:58
В Україні відкрито базу даних з інформацією про кінцевих власників усіх компаній
В Україні відкрито базу даних з інформацією про кінцевих власників усіх компаній
Відтак ЗМІ та громадськість можуть вільно використовувати і аналізувати ці відкриті дані, наголосив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Україна стала першою країною у світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників – ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості й запобігання корупції.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

«Так, завдяки спільній роботі Державного агентства з питань електронного врядування та Міністерства юстиції, інформацію про бенефіціарів усіх українських компаній оприлюднено на Єдиному державному порталі відкритих даних», - наголосив пан Гройсман.

«Відкриті дані – це основа побудови прозорої та ефективної держави, а також – потужне джерело розвитку комерційних і громадських проектів. Відтак ЗМІ та громадськість можуть вільно використовувати і аналізувати ці відкриті дані для публічного контролю, а IT-бізнес – для створення нових інтернет-сервісів і проектів, які збагачуватимуть економіку і стануть у нагоді своїм користувачам», - додав Володимир Гройсман.

Як повідомляв «Детектор Медіа», колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і дружина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інна Авакова увійшли до структури власності телеканалу «Еспресо» і стали його кінцевими бенефіціарами разом із дружиною народного депутата Миколи Княжицького Ларисою Княжицькою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY