detector.media
16.08.2017 19:27
«Укрпошта» обіцяє розрахуватися із редакціями за передплату друкованих видань протягом місяця
«Укрпошта» обіцяє розрахуватися із редакціями за передплату друкованих видань протягом місяця
Перший заступник генерального директора ПАТ «Укрпошта» Олександр Чернявський повідомив, що підприємство до кінця серпня планує розрахуватися з усіма редакціями, з якими у поштового відомства оформлені акти звірки, та протягом місяця - з тими, де виникає потреба в дооформленні.

Про це він сказав під час робочої зустрічі в Національній спілці журналістів України (НСЖУ), повідомляє прес-служба Спілки.

«На друге півріччя ми практично відновили передплатні показники, сукупно маємо збереження тарифів на 96 відсотків, порівняно з відповідним періодом минулого року. В принципі це непоганий результат, враховуючи, що відбулося підвищення тарифів , і були певні застереження. Глобальні втрати тиражів у нас були в 2013­-2014 роках, коли показники впали з 16 мільйонів до 11. Зараз маємо в межах 10 мільйонів передплачених видань. Це вимагає і видавців, і нас вдаватися до певних дій, щоб якщо і не переломити тренд до зменшення, то хоча б зупинити цей процес», – сказав Олександр Чернявський.

За його словами, тенденція до зменшення тиражів – явище «глобальне», пов’язане зі зменшенням купівельної спроможності людей і, зокрема, переходом аудиторії в електронні ЗМІ.

Щодо якості послуг «Укрпошти», за його словами, в цьому році надійшла така ж кількість звернень, як і торік. Для полегшення збору інформації підприємство запровадило контакт-центр, який «більш якісно фіксує проблеми, що виникають». 

Загалом, фінансовий результат передплатної кампанії на 2 півріччя – 238 мільйонів гривень, з них ще не сплачено видавцям трохи більше 32 мільйонів.

«З них 20 мільйонів – це щодо тих видань, які не звірені документально. З ними плануємо розрахуватися протягом місяця, а з тими, де немає питань у документах – до кінця серпня», – сказав Олександр Чернявський.

Проблеми ж із оформленням документів виникли в тому числі у зв’язку з вірусом Petya A, який заблокував роботу багатьох дирекцій.

Водночас, за його словами, «Укрпошта» запроваджує  адресну мотивацію листонош за передплату. За кожен передплачений примірник газети чи журналу  (мінімальний термін передплати – 3 місяці) вони отримуватимуть 50 копійок у вигляді преміювання.

Нагадаємо, передплата газет і журналів на друге півріччя 2017 року станом на 1 липня склала, за даними «Укрпошти», 9 661,91 мільйонів примірників, тобто 94,4% до аналогічного періоду торік. Серед цих тиражів 57% - загальнонаціональні видання, 42,9% – місцеві, 0,005% – зарубіжні.  Водночас порівняно з передплатою на перше півріччя передплата дещо зменшилася. На 1 січня цього року було передплачено 10 млн 039 тис. примірників газет і журналів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY