detector.media
15.08.2017 19:01
Активістці Femen, що потрапила на зустріч Порошенка і Лукашенка за посвідченням журналіста, оголосили про підозру
Активістці Femen, що потрапила на зустріч Порошенка і Лукашенка за посвідченням журналіста, оголосили про підозру
Активістці Femen Анжеліні Діаш, яка у липні під час зустрічі президентів України і Білорусі оголила груди на знак протесту проти візиту Олександра Лукашенка, оголосили про підозру.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За словами адвоката активістки Ярослава Яценка, підозру Анжеліні Діаш повідомили у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 358 Кримінального кодексу – використання завідомо підробленого документа.

Крім того, за словами адвоката, щодо його підзахисної відкрите ще одне кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Захисник Анжеліни Діаш також додав, що подав клопотання слідчому про допит у кримінальному провадженні як свідків президента України Петра Порошенка і президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, 21 липня урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

22 липня, суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, зі здачею закордонного паспорта звинуваченій в хуліганстві активістці Femen Анжеліни Діаш де Кінташ, що потрапила 21 липня на прес-конференцію в Адміністрацію президента України за фальшивим посвідченням журналіста і оголила груди на знак протесту проти візиту в Україну президента Білорусі Олександра Лукашенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY