detector.media
15.08.2017 16:27
Закарпатському журналісту у Facebook натякнули, що він «не помре своєю смертю»
Закарпатському журналісту у Facebook натякнули, що він «не помре своєю смертю»
Під постом журналіста газети «Срібна Земля» Станіслава Данка в соцмережі з’явився коментар загрозливого змісту

Про це повідомляє представник ІМІ у Закарпатській області.

Станіслав Данко пише про спроби встановлення міні-ГЕС у гірських селах Закарпаття. Зокрема  журналіст висвітлює, як проходять громадські слухання на цю тему в селах, яка позиція голів сільрад тощо.

Нещодавно Станіслав Данко виклав відеозапис розмови із головою села Ганичі щодо організації громадських слухань. У коментарі до запису користувач мережі Микола Мица зазначив: «данко своєю смертю точно не помре» (тут і далі орфографію збережено – ред.). На запитання іншого коментатора, що мається на увазі, користувач Микола Мица додав: «ну що тут не зрозумілого, псевдо активіст постійно суне свою пику в чужу справу, впевнений що колись нарветься і на серйозну обратку».

У розмові з представником ІМІ в Закарпатській області журналіст зазначив, що у коментаторі упізнав жителя одного із сіл. «У них (ініціаторів спорудження міні-ГЕС – ред.) така примітивна тактика – або купити, або залякувати», – резюмував журналіст.

Також Станіслав Данко додав, що в іншому селі, Бедевлі, 14 серпня, сільський голова не пускав на громадські слухання його як журналіста, мотивувавши, що захід лише для місцевих жителів. Довелося роз’яснювати законодавство.

Тема спорудження на гірських річках Закарпаття міні-ГЕС останнім часом стала в області гарячою, зазначає представник ІМІ. Місцеві ЗМІ повідомляють, що більшість громад налаштовані проти, на шкідливості спорудження таких ГЕС наголошують і деякі місцеві екологи.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій користувачі соціальної мережі Facebook Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожували згвалтуванням і зникненням без вісті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY