detector.media
13.08.2017 15:01
Фейгін вважає, що помічник Путіна особисто зацікавлений в обміні Сущенка на Агеєва
Фейгін вважає, що помічник Путіна особисто зацікавлений в обміні Сущенка на Агеєва
Марк Фейгін, адвокат ув'язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка, вважає, що помічник президента РФ Владислав Сурков планує обміняти журналіста на полоненого російського вояка Віктора Агеєва, аби вирішити свої особисті санкційні проблеми.

Про це Марк Фейгін написав у своєму Facebook.

«У нього (Владислава Суркова. – Ред.) є намір повністю контролювати процес відновлення обмінів між Україною і Росією ув‘язненими з політичної тематики. Він має намір через обмін Сущенка та Агеєва вирішити свої, особисті, санкційні проблеми», – написав адвокат.

Фейгін також вважає, що є перешкодою у планах Суркова, тому проти нього в Росії було організовано публічну кампанію.

Раніше російський адвокат Марк Фейгін, який захищає українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що Кремлю не вдалося позбавити його адвокатського статусу.

Захисник журналіста також заявляв, що громадянина Росії Віктора Агеєва, затриманого у зоні бойових дій на Донбасі, після суду можуть обміняти на Романа Сущенка.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Адвокат журналіста Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

Як відомо, російський військовослужбовець Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими у Луганській області. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську. 

Міноборони РФ спростовує інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агєєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY