detector.media
13.08.2017 13:27
На кінофестивалі в Торонто кіногалузь України вперше буде представлено національним стендом
На кінофестивалі в Торонто кіногалузь України вперше буде представлено національним стендом
На 42-му Міжнародному кінофестивалі TIFF–2017 в Торонто (Канада), який відбудеться з 6 по 17 вересня, Державним агентством України з питань кіно спільно з Посольством України в Канаді вперше буде організовано роботу Українського стенду.

Про це повідомляє Національна спілка кінематографістів України (НСКУ).

Національний стенд України, який працюватиме під закликом #UkraineisYourDestination, виконуватиме роль посольства української кіноіндустрії на кіноринку TIFF, який є найбільшою презентаційною платформою для європейських кінорелізів у Північній Америці і вважається стартовим майданчиком «оскарівського сезону».

«Українська кіногалузь продовжує активно змінюватись на краще: ми вже маємо значну кількість цікавих стрічок, створених як у копродукції, так і національними кіновиробниками, вдосконалюється законодавча база галузі. Усе це важливо доносити до міжнародної кіноспільноти. Тому спільними зусиллями держави та учасників кіноіндустрії Україну вперше буде представлено національним стендом на головному кіноринку Північної Америки – фестивалі в Торонто», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

В Торонто буде представлено актуальну інформацію про українські кінопроекти, кінокомпанії та галузеві послуги – з цією метою триває підготовка каталогу Ukrainian Film Industry Guide.

Однією з головних подій в рамках роботи Українського стенду стане презентація Discover Ukraine про можливості та переваги кіновиробництва в Україні та систему рібейтів для іноземних продюсерів. Учасникам фестивалю буде представлено український фільм-номінант на премію «Оскар» в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» (29 серпня Український Оскарівський комітет оголосить номінанта). Також відомо про зацікавленість низки українських продюсерів здійснити ринкові покази своїх фільмів для професійних учасників кіноринку.

Паралельно, за підтримки Посольства Канади в Україні, 8–10 вересня оргкомітетом Українського стенду будуть проведені Дні українського кіно в Канаді.

Нагадаємо, стрічку українського режисера Павла Острикова «Випуск 97» Junior Jury визнало найкращою в категорії короткометражних фільмів 70-го міжнародного кінофестивалю в Локарно (Швейцарія).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY