detector.media
12.08.2017 13:53
Нова кримськотатарська радіостанція «Хаят» планує мовити трьома мовами
Нова кримськотатарська радіостанція «Хаят» планує мовити трьома мовами
Головна редакторка нової кримськотатарської радіостанції «Хаят» Гаяна Юксель повідомила, спочатку радіо мовитиме українською і кримськотатарською мовами, пізніше ефір доповнить турецька мова.

Про це вона розказала виданню «Крим.Реалії».

Гаяна Юксель сказала, що редакція бачить радіо як один зі способів зв'язку з анексованим півостровом. 

«Необхідний зв'язок із тимчасово окупованим Кримом, один зі способів зв'язку – це електронні ЗМІ, зокрема радіо... У сітці мовлення – переважно інформаційні, аналітичні програми, ще буде блок, що присвячений культурі, освіті, є програми, які ми робимо для наших діток і, звичайно, – новини», – розповіла редакторка про наповнення ефіру станції.

На радіо «Хаят», за її словами, також звучатиме музика – українські, кримськотатарські пісні й композиції тюркського світу.

Гаяна Юксель уточнила, що для початку радіо мовитиме українською і кримськотатарською мовами, пізніше ефір доповнить турецька мова.

«Ми планували радіостанцію як своєрідний міст між кримськими татарами, які живуть на материку і в Криму, і кримськими татарами в діаспорі. Ми плануємо програми турецькою мовою для того, щоб залучити наших співвітчизників, які живуть у Туреччині», – зазначила редактор.

Нагадаємо, 11 серпня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив про запуск на Херсонщині, на межі з окупованим Кримом нової кримськотатарської радіостанції «Хаят». Радіо вийшло в ефір у Василівці (Херсонська область), на частоті 103.5 МГц.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY