detector.media
Детектор медіа
11.08.2017 18:27
Директорка сумського телеканалу обматюкала патрульних
Директорка сумського телеканалу обматюкала патрульних
А телеканал СТС зняв про інцидент зі своєю начальницею брехливий сюжет

На сумському телеканалі СТС вийшов сюжет про те, як директорка цього каналу Лариса Охріменко отримала штраф від патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху. Але до сюжету увійшла не вся правда про інцидент: туди не потрапила відмова водія показувати документи і справжня причина штрафу. А про поведінку телевізійної менеджерки стало відомо з відео, оприлюдненого патрульною поліцією.

«Отримала штраф за те, що пропустила пішохода. Жертвою пильної уваги сумських копів стала генеральний директор телекомпанії СТС Лариса Охріменко. За що штрафують сумських водіїв та чому керуються правилами дорожнього руху країни-агресора – далі», – такою підводкою ведучої розпочався сюжет каналу СТС, оприлюднений 9 серпня.

Із сюжету стало відомо, що Ларису Охріменко зупинили патрульні за наїзд на суцільну подвійну смугу, який авторка сюжету на СТС назвала «незначним для пересічних водіїв порушенням». Журналістка з посиланням на свою начальницю каже, що поліцейські погрожували Ларисі Охріменко відібрати водійське посвідчення. А це, за словами журналістки, передбачено правилами дорожнього руху «держави-агресора». «Зазвичай за таке порушення в Україні водії отримують усне попередження», – наголошує журналістка.

Є в сюжеті й синхрон поліціянтки, яка пояснює: водій нецензурно лаялася на адресу поліцейських.

У результаті Ларису Охріменко оштрафували на 425 гривень. Вона, за словами журналістів СТС, сплатить штраф найближчим часом та розцінює це «як матеріальну допомогу патрульній поліції Сум». Цікаво, яким чином це може бути допомогою поліції, якщо штрафи сплачуються на рахунки Держказначейства і надходять до державного бюджету?

Патрульна поліція Сум вирішила доповнити картину подій, що сталися 9 серпня. І наступного дня, 10 серпня, оприлюднила на своєму YouTube-каналі відео з боді-камер патрульних.

«Учора на телебаченні та у соціальних мережах був розповсюдженний відеоматеріал під назвою «Чи законно патрульні зупиняють сумчан? У матеріалі йшлося про щоденну роботу патрульних, які кожного дня забезпечують публічний порядок (сюди входить забезпечення безпеки дорожнього руху). Однак, відео, яке було презентоване телекомпанією, не дає можливості у повній мірі оцінити дії жінки-водія та патрульних поліцейських. Тому ми пропонуємо вам побачити як це було очима патрульних (відео з боді-камер)», – йдеться в описі відео на YouTube.

На цьому ролику видно, як себе поводилася директорка каналу СТС під час спілкування з патрульними: нецензурно лаялася, не хотіла показувати документи та ще й не мала при собі водійського посвідчення. У відповідь на хамство поліцейські демонстрували залізну витримку.

Зрештою, як з’ясувалося, порушницю правил дорожнього руху оштрафували не «за те, що пропустила пішохода» та навіть не за наїзд на подвійну суцільну смугу. Її оштрафували за порушення частини 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення – тобто за керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія, реєстраційного документа на авто і страхового сертифіката «Зелена карта».

До речі, як видно на відео з камер патрульних, поліціянтка двічі на мікрофон журналістки СТС повторює, за якою саме статтею складено адмінпротокол і виписано штраф. Але в сюжеті все одно пролунала брехня, а ці слова до синхрону поліціянтки не потрапили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY