detector.media
09.08.2017 12:17
Кіберполіцейські Донеччини впіймали маріупольчанина, який незаконно торгував інтернетом
Кіберполіцейські Донеччини впіймали маріупольчанина, який незаконно торгував інтернетом
Винахідливий громадянин за допомогою широкосмугових антен-передавачів й ретрансляторів-підсилювачів надавав доступ до мережі Інтернет близько 100 мешканцям передмістя Маріуполя і брав з них абонентську плату

Працівники ВПК в Донецькій області оперативним шляхом встановили, що 42-річний мешканець Маріуполя, без будь-яких дозвільних документів, за допомогою несанкціонованого втручання до мереж електрозв'язку провайдерів ТОВ «Доріс» та ТОВ «Хітлайн» створив власну мережу електрозв'язку та надавав доступ до мережі Інтернет мешканцям передмістя Маріуполя за грошову винагороду.

Про це повідомляється на сайті Департаменту Кіберполіції України.

За результатами перевірки інформації слідчий відділ Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області розпочав кримінальне провадження за ознаками ст. 361 КК України – «Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку».

«У ході слідчо-оперативних дій поліцейські спільно зі співробітниками Українського державного центру радіочастот встановили місцезнаходження та провели заміри радіочастот близько двадцяти незаконно діючих радіоелектронних засобів, зібрали доказову базу, яка підтверджувала протиправну діяльність злочинця, встановили абонентську базу клієнтів, а також – серверну, звідки він керував своєю мережею», - йдеться в повідомленні. Встановлено також, що діяльність РЕЗів спричиняє погіршення сигналу та взагалі блокування передачі інформації для провайдерів та стільникових операторів, які мають відповідні дозволи та працюють згідно діючого законодавства.

Для здійснення своєї протиправної діяльності винахідливий громадянин обладнав приміщення необхідним оснащенням та за допомогою широкосмугових антен-передавачів й ретрансляторів-підсилювачів надавав доступ до мережі Інтернет близько 100 мешканцям передмістя Маріуполя, за що отримував абонентську плату.

Отримавши дозвіл суду, кіберполіцейські спільно зі слідчими Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області провели сім санкціонованих обшуків, в ході яких вилучили радіоелектронні засоби, комп'ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи та документацію, що підтверджує злочинну діяльність. Наразі встановлюється коло постраждалих від дій злочинця компаній та вирішується питання про повідомлення особи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України.

Підприємливому громадянину загрожує штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів, виправні роботи на строк до двох років або обмеженням волі на той самий строк.

Нагадаємо, днями співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області викрили громадянина, який поширював вірус Petya. Ймовірним кіберзлочинцем виявився мешканець міста Нікополь, який шляхом розміщення в інтернеті безкоштовних відео поширював шкідливе програмне забезпечення.

Фото: SecureNews

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY