detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
07.08.2017 15:02
Телеканал «24» запустив серію відеоблогів. Серед ведучих – Лещенко, Гнап, Шабунін, Бігус та інші
Телеканал «24» запустив серію відеоблогів. Серед ведучих – Лещенко, Гнап, Шабунін, Бігус та інші
Наприкінці серпня стартує промокампанія каналу «24» з новим слоганом: «Змінюємо країну на краще»

Протягом весни-літа 2017 року телеканал новин «24» запустив лінійку «відеоблогів» – авторських програм, у яких ведучі – відомі медійні персони – розмірковують на тему, на якій знаються, дають оцінку подіям. Розповідь «балакучих голів» ілюструється відеоматеріалами, графікою тощо.

Повний перелік ведучих і назви їхніх програм «Детектору медіа» надав генеральний директор телеканалу Роман Андрейко:

Канал «24» запустив проект ще у квітні, поступово додаючи все нових ведучих-відеоблогерів. Останні з них – голова Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік та голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін – приєдналися до числа відеоблогерів каналу «24» наприкінці липня – на початку серпня.

«Ми запускали всі відеоблоги по черзі, поступово. По-перше, ведучих потрібно було переконати в тому, що це потрібно. По-друге, частина з них не мали телевізійного досвіду – відповідно, потрібна була попередня робота з режисерами щодо артистизму», – розповів керівник каналу «24».

Запуск авторської програми народного депутата Сергія Лещенка на каналі «24» повторює приклад інших інформаційних каналів, де політики виступають у ролі телеведучих: Надія Савченко, Вадим Рабинович, Олег Ляшко, Ганна Герман, Євген Червоненко (NewsOne), Сергій Каплін («112 Україна» та NewsOne), Михеїл Саакашвілі (ZIK).

Роман Андрейко повідомив про ще два нещодавно запущених каналом «24» проекти: «Диктатори» – це «пізнавальна документалка» про всіх найвідоміших правителів ХХ-ХХІ століть, і «Згадати все» – програма, за напрямком подібна до проекту «Намедни» Леоніда Парфьонова, але в ній інформація групується не по роках, а за темами з певної епохи.

Усі нові проекти минулого сезону продовжать свій вихід і в новому осінньому телевізійному сезоні. Крім них в ефірі каналу залишаться чотири програми журналістських розслідувань: «ЦРУ (Центр розслідувань України)», «Наші гроші» (спільний проект з ГО «Том 14»), «Слідство.інфо» (проект «Громадського телебачення»), «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода»), сатиричні проекти «Вєсті Кремля» та «Вєсті.UA».

Наприкінці серпня канал «24» запустить промокампанію з новим слоганом: «Змінюємо країну на краще». Попереднє гасло каналу – «Говоримо правду». «Але це не кінцева мета, а все ж таки інструмент. Тому, говорячи правду, ми будемо змінювати країну на краще», – пояснив новий слоган Роман Андрейко.

Нагадаємо, в липні на каналі «24» змінився шеф-редактор: замість Віталія Ковача на цю посаду прийшла Олена Трибушна, екс-заступниця головного редактора журналу «Новое время».

Фото: стопкадр із програми «Чесна політика» Сергія Лещенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY