detector.media
06.08.2017 17:36
Адвокат житомирського блогера, підозрюваного у держзраді, подасть апеляцію на його арешт
Адвокат житомирського блогера, підозрюваного у держзраді, подасть апеляцію на його арешт
Олена Бережна, директорка ГО «Інститут правової політики і соціального захисту», повідомила, що захист блогера з Житомира Василя Муравицького, якого СБУ підозрює у державній зраді, подасть апеляцію на його арешт.

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Адвокат, з яким Василь Муравицький підписав адвокатську угоду, готує апеляцію на постанову суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою! Термін її подачі минає у вівторок! До підготовки апеляції підключилися також наші адвокати», - повідомила Олена Бережна.

Вона також заявила про інші дії на підтримку арештованого блогера: «Займаємося інформуванням міжнародних організацій, розраховуємо на офіційну заяву Уповноваженого з прав людини Верховної Ради Лутковської Валерії Володимирівни та представника офісу з питань свободи слова при ОБСЄ!».

Олена Бережна звернулася до українських журналістів з проханням написати про звинувачення блогера. «Звертаюся до всіх журналістів українських ЗМІ, просимо повідомити громадян про свавілля, вчинений владою в відношення Муравицького і цинічному нехтування свободи слова та вираження своїх думок в Україні! Інакше на його місці завтра опинитеся ви! Нам всім треба показати свою громадянську позицію і масово взяти участь в судовому засідання з розгляду апеляції! 33 рік тарабанить в двері нашої країни!», - написала вона, не пояснивши, чому нагадує саме про 1933 рік (Голодомор), а не, приміром, 1937-й («Великий терор» в СРСР).

Олена Бережна - мати загиблої вчора, 5 серпня, колишньої народної депутатки від «Партії регіонів» Ірини Бережної, яка в ефірі російського телеканалу назвала Україну терористичною державою «УкрІДІЛ».

Ірина Бережна була главою Спостережної ради ГО «Інститут правової політики і соціального захисту». Ця громадська організація також відома своїм позовом до музиканта Олега Скрипки «за розпалювання національної ворожнечі».

Нагадаємо, 1 серпня видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста, який публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йомму про підозру в державній зраді. Житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював тенденційні публікації. Тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер, іноді «інформаційному найманцю» дозволялося самому обирати тему. Гонорари за публікації зловмисник отримував через міжнародні системи онлайн-розрахунків.

3 серпня стало відомо, що в Житомирі на два місяці взято під варту 32-річного блогера, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Його було арештовано без права на заставу.

На фото - Василь Муравицький

Фото: прес-центр СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY