detector.media
05.08.2017 10:35
ФБР знайшла «російський слід» у кампанії дезінформації під час виборів у США
ФБР знайшла «російський слід» у кампанії дезінформації під час виборів у США
У Сполучених Штатах ФБР дійшло висновку, що принаймні деякі облікові записи в соцмережах, через які поширювались фейкові новини під час президентської виборчої кампанії в США, були частиною російської кампанії з дезінформації.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на CNN.

За місяці до дня виборів Twitter і Facebook стали поживним грунтом для поширення вірусних «новин» про змови і містифікації, багато з яких містили негативні хибні заяви про Гілларі Клінтон.

ФБР здійснювало моніторинг соціальних мереж в день виборів минулого року, намагаючись відслідкувати ймовірну російську дезінформаційну кампанію з використанням фальшивих новин.

Аналітики ФБР виявили, що деякі облікові записи користувачів соціальних мереж, які стояли за поширенням фейкових новин, були зарубіжними, і дійшли висновку, що принаймні деякі з них були частиною російської дезінформаційної кампанії, повідомляє CNN з посиланням на два джерела, знайомих з розслідуванням.

Нагадаємо, ФБР займається розслідуванням спроб втручання Росії в американські вибори 2016 року і того, чи мала зв’язки команда нинішнього президента Дональда Трампа з Кремлем.

Раніше американські спецслужби оприлюднили звіт щодо впливу російської пропаганди у виборах США. Згідно з ним, RT (Russia Today) та Sputnik активно поширювали меседжі російського уряду, спрямовані на дискредитацію Гілларі Клінтон та підтримку Дональда Трампа.

Представники демократичної партії в американському Конгресі та члени команди Дональда Трампа попросили Facebook надати дані про втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY