detector.media
04.08.2017 14:16
Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ
ІнАУ оприлюднила дослідження ринку інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2017 року. Уперше в ході досліджень було визначено частку соціальних медіа і месенджерів

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) завершила дослідження ринку інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2017 року.

Про це повідомили «Детектору Медіа» в ІнАУ.

За даними дослідження, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017 року склав 827 млн ​​грн, що на 42% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2016 року в гривневому обчисленні.

Частка прямих продажів на цьому ринку склала 56%.

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) в частках від загального обороту медійної інтернет-реклами склали:

Визначено частку Programmatic на ринку медійної інтернет-реклами. За період, який досліджувався, в агентств закупівлі за допомогою Programmatic склали 14%, у майданчиків продажу за допомогою Programmatic - 45,0%.

Уперше в ході досліджень було визначено частку соціальних медіа і месенджерів (FB, VK, Однокласники, Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber і ін.). Вона склала в агентств 18,6%.

Методика вимірювання об'єму медійної інтернет-реклами заснована на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агентств, сайтів і сейлз-хаусів. Учасникам дослідження було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких агентства на анонімній основі вказували суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретних сайтах, а сайти - частку в своїх обігах групи агентств, які надали анкету. Сейлз-хауси і мережі додатково надали інформацію, що дозволяє компенсувати дублювання даних.

У дослідженні взяли участь провідні агентства інтернет-реклами: Dentsu Aegis Network Ukraine, ADV Group Ukraine, Qreachers, Publicis Groupe Media, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Neos, Promodo, newage, WebPromo, PROMO, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: Автоцентр, Edipress, Люкс (24 канал), RBC, RIA, Ukr.net, UMH, Admixer, Digimedia, DMDim / Go2Net, FISH, DigitalDecisions, Adwise. T-Sell, Rontar, olx.ua, All.biz, Finance.ua, Новий час, Minfin.com.ua (Тріум), Обозреватель.

Обробку даних в конфіденційному режимі провела представник юридичної фірми «Василь Кісіль і партнери» Анна Кирик.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY