detector.media
03.08.2017 17:12
Нацрада нагадує ЗМІ, що 5 серпня - День пам’яті з нагоди 80-роковин «Великого терору»
Нацрада нагадує ЗМІ, що 5 серпня - День пам’яті з нагоди 80-роковин «Великого терору»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій на необхідність внесення 5 серпня змін до сіток мовлення з нагоди 80-роковин «Великого терору».

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацради.

З метою вшанування 80-х роковин із дня початку трагічних подій, які отримали історичну назву «Великий терор», 5 серпня в Україні відзначається День пам’яті. Відповідна Постанова за № 1807 Верховної Ради України ухвалена 22 грудня 2016 року, нагадує Нацрада.

Регулятор просить у плануванні програм і передач на 5 серпня керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, затвердженими рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146, що зареєстроване в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412.

«Період "Великого терору" (1937 – 1938 рр.) був відзначений значним сплеском масових репресій, які згодом переросли в СРСР у постійну політичну практику пошуку "шкідників" і знищення інакодумців. Нині відкрито багато нових джерел, зокрема й архіви колишніх радянських спецслужб, які дозволяють осмислити й викрити людиноненависницьку теорію й практику побудови комуністичного суспільства, яку впроваджувала в життя тодішня політична еліта.

Ці події не можливо забути, бо за ними стоять скалічені долі мільйонів людей, тисяч родин, котрі пройшли через страхітливе "чистилище" радянської влади», - наголошує Нацрада.

Регулятор вважає, що велика роль у збереженні пам’яті про репресії належить ЗМІ, «які у своїх тематичних передачах та інформаційних повідомленнях розповідають про українські реалії й людські долі тієї жорстокої епохи "Великого терору"».

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вивчає ролики телеканалу NewsOne з народним депутатом Надією Савченко, екс-депутатом ВРУ Євгеном Червоненком і активістом Максимом Гольдарбом на предмет порушення Законів України «Про рекламу» та «Про телебачення і радіомовлення».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY