detector.media
02.08.2017 15:18
Охочі мовити в мультиплексі МХ-5 канали мають подати заяви до Нацради з 1 вересня по 2 жовтня
Охочі мовити в мультиплексі МХ-5 канали мають подати заяви до Нацради з 1 вересня по 2 жовтня
2 серпня в газеті «Голос України» опубліковано оголошення Національною радою з питань телебачення і радіомовлення конкурсу на мовлення на вільному загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної цифрової телемережі МХ-5.

Конкурсними умовами передбачено таку вимогу до програмної концепції: в загальному обсязі мовлення не менше як 50% має становити частка соціально важливих програм (інформаційних і соціально-політичних) для забезпечення інформаційних потреб громадян.

Заяви на участь у конкурсі можна подавати з 1 вересня по 2 жовтня (до 17:00). Нацрада має підбити підсумки конкурсу до 30 листопада.

Нагадаємо, Нацрада вирішила оголосити конкурс на місце в мультиплексі МХ-5 на засіданні 27 липня. Перед цим, 20 липня, Нацрада на виконання рішення суду вилучила телеканал «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс»), вимкнений «Зеонбудом» за борги, із ліцензії «Зеонбуду» як провайдера загальнонаціонального цифрового ефірного мультиплексу МХ-5.

Раніше, 8 грудня 2016 року, Нацрада за заявою «Зеонбуду» переоформила його ліцензію провайдера мультиплексу МХ-5. Вона вилучила з ліцензії телеканал БТБ, якому було анульовано ліцензію 16 червня 2016 року, натомість додала в ліцензію суспільний телеканал «Культура», який отримав ліцензію в результаті конкурсу, проведеного 31 серпня. Також у ліцензії всі обласні й регіональні державні телерадіокомпанії було замінено на Національну телекомпанію України, яка стала правонаступницею ліквідованих ОДТРК, а ТОВ «Телевізійні кабельні мережі “Всесвіт”» з міста Первомайська замінено на ТОВ «ТРК “Твій всесвіт”» (у грудні 2015 року відбулася реорганізація першої компанії, з якої була виділена друга).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY