detector.media
02.08.2017 14:42
Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції
Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції
В організації заявляють про посилення на них тиску

Слідче управління фіскальної служба Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції».

Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси Центру, повідомили «Детектору Медіа» в прес-службі ЦПК.

«За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві, за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО «Центр протидії корупції» внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081», - йдеться у документі.

«Ані статті кримінального кодексу, ані підстав для порушення кримінальної справи, ані суті претензій до ЦПК фіскали не повідомили, - зазначає адвокат та член правління ЦПК Олена Щербан. - Це свідчить про те, що податківці зараз в активному пошуку компромату на нас і відкрили кримінальну справу авансом, а тепер шукатимуть, що б нам «пришити», отримувати доступ до наших документів, робити виїмки, обшуки та прослуховувати керівництво тощо».

У Центрі протидії корупції вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію і масштабної дискредитаційної кампанії в Україні, а також активізацією спроб заблокувати її роботу.

«Це - послідовне продовження кампанії проти нас, мета якої - знищення організації. Скоріше за все, «третя особа», за заявою якої фіскали порушили нову справу, це - колишній помічник Миколи Мартиненка, народний депутат Павло Пинзеник. Він погрожував нам позбавленням статусу неприбутковості. Його звинувачення настільки абсурдні і безпідставні, що навіть фіскали не можуть кваліфікувати їх у конкретні статті кримінального кодексу. Тому у відповіді податківців - ніякої конкретики. За два місяці розслідування їм нема чого сказати по суті наших звинувачень, бо ніяких порушень з нашого боку немає і не було», - пояснює голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

На його думку, метою відкриття провадження є отримання дозволу на негласні слідчі дії, щоб отримати інформацію з рахунків ЦПК, а потім "зливати цю інформацію через провокаторів у медіа".

Нагадаємо, «ДМ» проводив власне розслідування появи в українських ЗМІ матеріалів про Шабуніна, яке виглядає як спланована кампанія проти активіста.

Фото: Антикор

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY