detector.media
01.08.2017 18:30
Головред «Страна.ua» Гужва заявляє, що не отримував ніякої «секретної інформації Міноборони»
Головред «Страна.ua» Гужва заявляє, що не отримував ніякої «секретної інформації Міноборони»
Ігор Гужва, головний редактор інтернет-видання «Страна.ua», у редакції якого 22 червня відбувся обшук у справі за підозрою у здирництві, заявляє, що проти нього фабрикують нову справу.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Справа про вимагання, яку проти мене сфабрикували, тріщить по швах, і тому влада ухвалила рішення спробувати сфабрикувати проти мене чергову справу. Для цього з суду вибили дозвіл на передачу всієї вилученої оргтехніки в СБУ. Формальною причиною цього було якесь порушення держтаємниці, яке виявили на нібито вилученої у нас флешці "Кінгстон" (до речі в протоколі обшуку вилучення такої флешки не значиться)», - повідомив Ігор Гужва.

Він також зазначив, що в кінці липня, за даними ЗМІ, суд дозволив доступ СБУ до магнітних жорстких дисків Міноборони, так як нібито на флешці знайшли якусь інформацію з цих дисків.

«Природно, я поняття не маю про які дані йдеться і ніякої секретної інформації з Міноборони ні на яких флешках не отримував. Але те, що підкинути можуть що завгодно, - це абсолютно зрозуміло. У цьому їх і мета», - заявив Гужва.

Раніше Служба безпеки України повідомила Печерському райсуду Києва, що поліція виявила під час проведення обшуків у офісному приміщенні редакції інтернет-видання «Страна.ua» електронні документи Міністерства оборони України, які, можливо, становлять державну таємницю. в офісному приміщенні редакції інтернет-видання «Страна.ua». Так, за інформацією СБУ, було вилучено флеш-накопичувач марки Kingston, на якому знаходяться електронні документи, з відомостями, що можливо становлять державну таємницю. З огляду на це СБУ звернулася до суду з клопотання про надання тимчасового доступу до ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками для проведення їх експертного дослідження.

Як писав «Детектор медіа», увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що головреда затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків. Пан Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії і  заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

У Генпрокуратурі повідомили, що пана Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва. Згодом ГПУ опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua».

23 червня Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

26 червня за Ігоря Гужву була внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн. 27 червня головреда «Страна.UA» випустили із СІЗО.

Згодом прокуратура Києва повідомила, що вважає розмір застави недостатнім та подала скаргу до Апеляційного суду, у якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та ухвалити нову, застосувавши щодо пана Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі 3,2 тис грн.

3 липня головний редактор «Страна.ua» Ігор Гужва повідомив про нове провадження, яке, начебто, відкрите через втручання в особисте життя народного депутата України Антона Геращенка.

Фото: "Тиждень.ua"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY