detector.media
Лілія Молодецька
«Детектор медіа»
01.08.2017 18:06
Після розслідування вбивства Вороненкова ГУР Міноборони попередило журналістку СТБ про можливий позов до суду
Після розслідування вбивства Вороненкова ГУР Міноборони попередило журналістку СТБ про можливий позов до суду
Співробітники Головного розвідувального управління (ГУР) Міноборони попередили журналістку програми «Вікна-Новини» каналу СТБ Олену Лунькову про можливе подання до суду після оприлюднення розслідування обставин вбивства екс-депутата російської Державної думи Дениса Вороненкова.

Про це повідомила журналістка «Громадського радіо» Ірина Ромалійська у своєму Facebook. Олена Лунькова також підтвердила цей факт у коментарі «Детектору медіа».

«Один з найсильніших журналістів країни Олена Лунькова провела власне розслідування обставин вбивства колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. З'ясувалося безліч деталей. Наприклад, одного з фігурантів справи Левенця напередодні вбивства затримувала поліція за незаконне зберігання зброї, своєрідного "набору снайпера". І - відпустила. Убитий кілер, його спільники і співробітник Головного управління розвідки, який застрелив кілера, пов'язані дивними речами. У справі періодично спливає релігія "Рідновір'я", руни на могилі кілера або нацистський символ "1488" на двері квартири охоронця-розвідника, який застрелив кілера», - написала про деталі розслідування Ірина Ромалійська.

За її словами, Олена Лунькова отримала попередження з ГУР про те, що вони подають на неї до суду. Цей факт Ірина Ромадійська  розцінює як тиск на журналістку СТБ.

У коментарі «Детектору медіа» Олена Лунькова сказала, що отримала поки що попередження з боку ГУР, а позов до суду до неї ще не надходив.

«Вони зателефонували мені, коли вийшла третя частина розслідування, запитали, що буде у четвертій серії, і попередили, що будуть подавати до суду за розголошення персональних даних охоронця вбитого Вороненкова, який є офіцером ГУР», - повідомила журналістка СТБ.

Вона заперечує, що у розслідуванні були розголошені персональні дані цієї особи. «Ми показали тільки двері його квартири, на яких замість номера вказані цифри «1488». У мене великий сумнів, що ці цифри є персональними даними цього офіцера ГУР, адже ми не назвали ні вулиці, де він мешкає, ні номера будинку, ні номера квартири. Навіть за картинкою неможливо було визначити адресу. Єдине, що ми назвали його прізвище», - сказала Олена Лунькова.

Журналістка вважає за потрібне дочекатися позову, якщо він дійсно буде, і тоді визначить, як саме реагувати.

На запитання, чи розцінює вона такі попередження співробітників ГУР як тиск, Олена Лунькова відповіла: «Мене збентежило, що вони питали, що саме буде у наступній серії, і сказали, що застерігають мене від протиправних дій, аби ніякої інформації про їх співробітників більше не з’являлося. Я відповіла, що покажемо все, що вважаємо за потрібне. Вони також запитали, чи можуть дізнатися про зміст наступної частини, я порекомендувала їм переглянути програму вже в ефірі. На цьому розмову було закінчено».

«Детектор медіа» стежитиме за розвитком подій навколо розслідування Олени Лунькової.

Нагадаємо, 28 серпня на каналі СТБ стартує новий телевізійний сезон з новими проектами.

На фото - Олена Луньква

Фото: «Громадське радіо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY