detector.media
31.07.2017 10:42
Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української блогерки
Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української  блогерки
За словами першого віце-спікера Ірини Геращенко, сьогодні, 31 липня, факт катувань Людмили Сурженко стане темою «жорсткої розмови» під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи»

Україна звернеться до міжнародних організацій і судових інстанцій з приводу катувань бойовиками луганчанки Людмили Сурженко, звільненої з полону 29 липня.

Про це написав у своєму Facebook прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сурженко, викрадену терористами, відпустили з полону. Наразі вона у безпеці і під наглядом лікарів у край важкому психологічному стані. Їй надається уся необхідна допомога, підготовані звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій», - повідомив прем'єр.

«Людмилу бойовики «ЛНР» у полоні жорстоко катували плоскогубцями, пошкодили руку. Ці нелюди добивалися від жінки зізнання на камеру про те, що вона «працює на українські спецслужби». ... Ця жорстокість буде обов’язково покарана, як і усі інші злочини, які чиняться на тимчасово окупованій українській території», - написав пан Гройсман.

Як повідомляв Детектор Медіа з посиланням на заступника голови Луганської ОДА Юрія Клименка, бойовики ОРЛО катували українську блогерку, луганчанку Людмилу Сурженко, яку було звільнено з полону 29 липня. «13 липня у м. Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойвиків ЛНР представниками т.зв. «МДБ ЛНР» була затримана український блогер, луганчанка Сурженко Людмила (псевдонім у соцмережах Людмила Ясная), - нагадав у своєму Facebоok пан Клименко. - Приводом для затримання стало невиконання Л.Сурженко команд бойовиків (зазначена особа є інвалідом дитинства по слуху, користується слуховим апаратом, на якому на той час вийшли з ладу акумулятори)».

За його словами, до затриманої в полоні бойовики ОРЛО застосовували тортури.  

Перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що питання про долю Сурженко українська сторона порушувала на останній зустрічі ТКГ в Мінську, а факт катувань жінки стане темою «жорсткої розмови під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи» в понеділок. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY