detector.media
30.07.2017 14:05
Бойовики «ЛНР» катували затриману українську блогерку - Клименко
Бойовики «ЛНР» катували затриману українську блогерку - Клименко
Заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко заявляє, що бойовики ОРЛО застосовували тортури проти української блогерки, луганчанки Людмили Сурженко, яку було звільнено з полону 29 липня.

Про це він написав у своєму Facebоok.

«13 липня у м. Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойвиків ЛНР, представниками т.зв. «МДБ ЛНР» була затримана український блогер, луганчанка Сурженко Людмила (псевдонім у соцмережах Людмила Ясная). Приводом для затримання стало невиконання Л.Сурженко команд бойовиків (зазначена особа є інвалідом дитинства по слуху, користується слуховим апаратом, на якому на той час вийшли з ладу акамулятори)», - написав Юрій Клименко.

За його словами, до затриманої в полоні бойовики ОРЛО застосовували тортури.

«МДБ ЛНР здійснювало тиск на вказану нашу громадянку, у тому числі фізичний (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення у подальшому відео із її “зізнаннями” у роботі на українські спецслужби», - повідомив заступник голови Луганської ОДА.

Він також поінформував, що 29 липня Людмилу Сурженко було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу. 

«Очевидно, що терористи продовжують практику протиправного затримання людей, фізичного та психологічного тиску на них.  Обласна влада надає Людмилі всю необхідну допомогу. Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу кричащого порушення прав людини! Черговий матеріал для Гаазського трибуналу», - написав Юрій Клименко.

Нагадаємо, 19 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що ОРДЛО все «перевіряють» інформацію про утримання в полоні журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та блогерки Людмили Сурженко.

«Важливо - ОРДЛО підтвердили утримання 71 українця, 56 в ОРДО, зокрема, і всіх наших військових в Макіївській колонії, в ОРЛО - 14. Про цьому ОРДЛО заявили, що перевіряють інформацію про утримання ще 6 українців - в тому числі і журналіста Станіслава Асєєва, і українки (вона має вади слуху) Людмили Сурженко, що кілька днів тому зникла на КПВВ Станиця Луганська», - повідомила Ірина Геращенко. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY