detector.media
30.07.2017 12:07
США вимагають екстрадиції російського хакера, якого називають «королем кіберзлочинності»
США вимагають екстрадиції російського хакера, якого називають «королем кіберзлочинності»
У США вимагають екстрадиції з Іспанії російського хакера Петра Левашова, відомого під псевдонімом Peter Severа, якому закидають зв’язки з Кремлем.

Петро Левашов провів майже два десятиліття на передовій російської кіберзлочинності -  перших днів інтернет-шахрайства до більш розвиненого світу мереж ботів, повідомляє «Голос Америки».

Зараз 36-річний Петро Левашов, який, як стверджується, є першопроходцем спаму, перебуває під вартою в Іспанії, чекаючи екстрадиції до Сполучених Штатів.

Іспанська адвокатка Левашова Маргарита Рєпіна нещодавно заявила інформагентству Associated Press, що екстрадиція її клієнта до Сполучених Штатів є ще абсолютно непевною.

Дружина Левашова Марія рішуче проголосила невинність чоловіка, стверджуючи, що він більше бізнесмен, ніж програміст. «Я вірю, що буде виявлено, що це все є помилкою», – сказала вона.

У відповідь на запитання про зв’язки Петра Левашова з російським урядом вона сказала: «Я не дружина, яка все знає про свого чоловіка».

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін заявив, що до хакерских атак можуть вдаватися патріотично налаштовані росіяни, яким не до вподоби «потік русофобії». Водночас він заявив, що Росія на державному рівні не здійснює хакерських атак, а намагається з ними боротися.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY