detector.media
28.07.2017 19:31
Держкіно надає частку державних коштів для екранізації «Захара Беркута»
Держкіно надає частку державних коштів для екранізації «Захара Беркута»
28 липня Державне агентство України з питань кіно уклало контракт про надання державної фінансової підтримки фільму за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут».

Про це написав голова Держкіно Пилип Іллєнко у своєму Facebook.

«Щойно уклали контракт на створення історичного екшену "Захар Беркут" режисера Ахтема Сеїтаблаєва», - повідомив Пилип Іллєнко.

Під час підписання контракту

Раніше український режисер Ахтем Сеітаблаєв повідомив, що зйомки фільму за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут» заплановані на 2018 рік. Бюджет картини - 75 млн грн, з яких державна підтримка складає 30 млн грн.

Нагадаємо, 17 липня під час Літнього кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) Film.ua Group та UFD представили лінійку кінотеатральних проектів компаній Kinorob та Animagrad, що входять до Film.ua Group.

До лінійки увійшли шість повнометражних фільмів, релізи яких вийдуть з 2017 по 2020 роки. Більшість із них є екранізаціями творів української та світової літератури. Зокрема були представлені стрічки «Сторожова застава», «Захар Беркут», «Анна Київська», «Гарет Джонс» (виробництво компанії Kinorob) і анімаційні повнометражні фільми «Викрадена принцеса» та «Мавка. Лісова пісня» (виробництво студії Animagrad).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY