detector.media
Борис Бахтєєв
28.07.2017 18:11
Креативність NewsOnе: російська пропаганда в захваті

Скандал із промороликами каналу NewsOnе набув свого продовження — вже по той бік поребрику. Як, утім, усі й передбачали.

Російські ЗМІ найрізноманітнішого калібру повідомили про цю бронебійну новину, ну просто сенсацію. «Савченко не нашла цензурных слов для Украины. Савченко описала политическую ситуацию на Украине отборным матом», - «Газета Ру». «11 раз за 20 секунд: Савченко прокомментировала ситуацию на Украине матом», - це «Рен-ТВ». «Савченко описала ситуацию на Украине отборным матом», - це вже телеканал «Звезда». name="eow-title">«Савченко за 20 секунд матом описала ситуацию на Украине», - а це вже ютуб-сторінка такого собі джерела «Политика Россия — Украина». «Простыми словами: Савченко 20 секунд матом описывала ситуацию на Украине», - «РІА-Новості». «Тонко и лаконично: отборный мат Савченко в адрес Украины восхитил всех», - це «Рамблер-новості», зверніть увагу на слово «восхитил». «Савченко за 20 секунд матом описала ситуацию на Украине», - стверджує таке собі «Дп.ру». Ну, й Алексей Навальний вмістив це відео на своїй ютуб-сторінці.

Варто продовжувати? Очевидно: провокація каналу NewsOnе спрацювала на всі 100%.

По-перше, росіяни отримали доказ того, наскільки катастрофічною є ситуація в Україні. Причому доказ із перших рук — Дмитрію Кисельову так не вдалося б. Оскільки ж конкретики російські джерела не повідомляють, природу й характер тієї катастрофічності російська аудиторія має домальовувати сама. Українці помирають із голоду й усі, мов один, риються в пошуках харчів на звалищах? Напевне, що так. «Кляті бандерівці» відловлюють українців на вулицях і без суду садять «на підвал»? Напевне, що теж так. Російськомовних українців б'ють і гвалтують? Поза сумнівом, що саме так. Завдяки телеканалу та особисто Надії Савченко росіяни отримали незбагненний простір для фантазії.

По-друге, російська аудиторія отримала зайве застереження: мовляв, будь-що треба уникнути «кольорової революції», бо в іншому разі до влади прийдуть політики от із такою риторикою й із такими манерами. І застереження дуже сильне. Мовляв, «кольорова революція» веде до повної деградації. Пані Савченко так і не помітила, як із блиском зіграла роль хрестоматійної комісарші — у шкірянці та з наганом.  

По-третє, не варто забувати, який образ протягом цілих двох років ліпила російська пропаганда з самої Надії Савченко. Образ убивці та бандитки. Тепер пані Савченко вистачило 20 секунд, щоби цей образ, що почав уже тьмяніти, освіжити в пам'яті росіян.

Канал NewsOnе за допомогою Савченко та Червоненка надав російській пропаганді таку картинку, про яку вона й не мріяла.

І дотичне запитання: чи не вирішила пані Савченко, що вона, ставши політиком, тепер є вищою за загальноприйняті норми поведінки? Що що дозволено Савченко, не дозволено бикам-плебеям? І коли так, чи не надто рано почалася зіркова хвороба й куди вона може привести? 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY