detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
28.07.2017 17:05
ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського
ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського
Телеканал ZIK (одна з його юридичних осіб – ТОВ «ТРК “Міст ТБ”») розкрила нових кінцевих бенефіціарних власників: крім Петра Димінського до числа бенефіціарів входять його дочки Анастасія Димінська, Жанна Димінська і дружина Олена Димінська.

Відповідні зміни до ліцензій телеканалу ZIK, які записані на ТОВ «ТРК “Міст ТБ”» (супутникова та ефірні аналогові ліцензії), внесла 27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Ці ж кінцеві бенефіціарні власники вказані в єдиному державному реєстрі.

Голова Нацради Юрій Артеменко запитав у представника ZIK: «До мене доходить різна інформація, що хтось інший стоїть за каналом. Є хтось інший, хто впливає?». Представник ZIK відповів: «Я таких не знаю. Петра Петровича я бачив на заходах каналу, когось іншого – ні».

Раніше в структурі власності ТОВ «ТРК “Міст ТБ”» був зазначений один кінцевий бенефіціар – Петро Димінський, який володів каналом через кіпрську компанію Alvho Trading Limited та українське ТОВ «Західна інформаційна корпорація».

Петро Димінський визнав себе кінцевим бенефіціаром каналу ZIK не одразу: навесні 2016 року ZIK називав своїм кінцевим бенефіціарним власником громадяна Кіпру Ангелоса М. Лоізоу. Але восени 2016 року канал подав до Нацради нову інформацію, у якій показав вплив на ZIK Петра Димінського.

Зауважимо, що канал ZIK віднедавна має ще одну юридичну особу – ТОВ «ТРК “Нові комунікації”», яке володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. Наприкінці 2016 року ця компанія змінила структуру власності і вказала своїм кінцевим бенефіціарним власником Петра Димінського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY