detector.media
28.07.2017 16:16
У Миколаєві держпідприємство не надає журналістові інформації, списуючи це на Petya.А
У Миколаєві держпідприємство не надає журналістові інформації, списуючи це на Petya.А
Вірус, мовляв, атакував підприємство і надзвичайно ускладнив підготовку відповіді на журналістський запит

Філія Адміністрації морських портів України «Дельта-Лоцман» вже понад місяць не дає кореспонденту миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову відповіді на його запит на інформацію, посилаючись на проблеми після атаки вірусу «Petyа.A».

Про це повідомляє регіональний кореспондент Інституту масової інформації.

Журналіст надіслав запит на інформацію на ім’я керівника «Дельта-Лоцман» Олександра Голодницького ще 22 червня. Однак у встановлений законом строк 5 робочих днів він відповіді так і не отримав.

«Через деякий час мені зателефонував співробітник підприємства Олександр Блошенко та повідомив, що «Дельта-Лоцман» атакував вірус «PetyA», через що вони втратили багато даних і це, мовляв, ускладнює надання мені відповіді. При цьому він попросив ще тиждень для підготовки відповіді», – розповів Андрій Лохматов.

Однак і за тиждень інформації він не отримав. Зателефонував у приймальню директора держпідприємства, де йому відповіли, що відповідальний за відповідь пішов у відпустку, і запропонували продублювати запит вже їм. Однак і після цього ніякої відповіді не надійшло, а співробітник підприємства Блошенко вже декілька разів відповідав: «Завтра, думаю, надішлемо».

Як повідомляв Детектор Медіа, 26 липня Львівський апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні позову журналіста інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада» Юрія Горбача проти Волинської обласної ради щодо надання інформації про перебування голови облради Ігоря Палиці на робочому місці та у відпустках, відрядженнях і на лікарняних.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY