detector.media
27.07.2017 17:11
«Меморіал» готує заяву про справу Романа Сущенка
«Меморіал» готує заяву про справу Романа Сущенка
Учасник і координатор російського правозахисного центру «Меморіал» Сергій Давідіс заявив, що лист журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, незаконно затриманого у Москві, отриманий і розглядається.

Про це він розповів «Укрінформу».

«Лист Романа Сущенка отримано. Без сумнівів ми, "Меморіал", співчуваємо йому. Ми бачимо, що його справа виглядає сумнівно. При цьому висловлення повноцінної підтримки, визнання статусу "політичного ув'язненого" наразі складно через засекречену справу», - підкреслив Сергій Давідіс.

Він також уточнив, що «Меморіал» планує зробити заяву, де приверне увагу громадськості до «справи Сущенка», до факту його засекречення, що обмежує можливості громадського контролю.

Раніше у листі «Меморіалу» Роман Сущенко поінформував правозахисну організацію про обставини своєї справи, визначивши її як політичну. Журналіст також написав листи главі Євроазіатського департаменту правозахисної організації Human Rights Watch(HRW) Рейчел Денбар і Президентові України Петру Порошенку. Також журналіст написав листи главі Євроазіайського департаменту HRW Рейчел Денбар і Президенту України Петру Порошенку.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Адвокат журналіста Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY