detector.media
27.07.2017 17:08
«Була б моя воля, я б їх!..» - депутат Миколаївської міськради виштовхав журналіста з кабінету (ВІДЕО)
«Була б моя воля, я б їх!..» - депутат Миколаївської міськради виштовхав журналіста з кабінету (ВІДЕО)
Депутат Миколаївської міської ради Владислав Єнтін відмовлявся в присутності журналіста отримувати протокол про корупцію за несвоєчасне подання електронної декларації

Депутат Миколаївської міської ради від партії «Наш край» Владислав Єнтін силою і з погрозами виштовхував з кабінету секретаря міської ради журналіста інтернет-видання «Свідок.інфо» Андрія Прокопенка.

Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

За словами Прокопенка, він намагався разом зі співробітниками Національної поліції пройти до кабінету, де поліцейські повинні були вручити депутату Єнтіну протокол про корупцію за несвоєчасне подання електронної декларації про доходи. Але депутат, пропустивши співробітників поліції і господарку кабінету Тетяну Казакову, перегородив шлях собою зі словами «А вам там що робити?»

Журналіст намагався все ж потрапити до кабінету, але депутат почав його виштовхувати.

«Він всіляко перешкоджав йому увійти. Дійшло до того, що Єнтін намагався насильно закрити двері і прищемив руки нашому кореспонденту. Невідомо, чим би закінчилася вся ця ситуація, якби не підійшла до того часу Тетяна Казакова, яка кілька разів попросила пропустити журналіста в кабінет, поки Єнтін цього не зробив», – повідомляє сайт «Свідок.інфо».

Потім пан Єнтін, гніваючись, бігав по приймальні секретаря міськради, висловлюючи свою думку чи то про журналістів загалом, чи то про якихось конкретних: «Була б моя воля, я б їх!..»

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко попросив поліцію відкрити за цим фактом кримінальне провадження.

«О третій ночі я подивився сьогодні ролик, як Єнтін в міській раді виступав. Я особисто не маю до цієї людини ніяких особистих претензій, як до людини, як до депутата. Може це спека, може щось, я не знаю. Але я сьогодні наголосив, що співробітники поліції, коли намагались вручити протокол про корупцію, вони повинні бачити, що в них є не тільки завдання, що вони повинні вручити протокол, а ще й побачити (що перед ними порушують права журналіста) і скласти протокол про адміністративне правопорушення, або визначити взагалі, що ця дія відбувається, чому штовхають журналіста… Тому сьогодні я попросив, щоб з цього приводу зареєстрували кримінальне провадження і дослідили ситуацію по всій строгості закону», – заявив голова ОДА.

Як повідомляв Детектор Медіа, в Миколаєві екс-нардеп Віктор Горбачов, який є власником супермаркету «Сотка», накинувся на голову Союзу споживачів України Максима Несміянова і знімальну групу програми «Скажіть, будь ласка», які намагалися провести ревізію магазину.

У селі Репуженці Чернівецької області на знімальну групу телеканалу «Чернівецький промінь» напав чоловік, намагаючись пошкодити камеру.

Одеський міський голова Геннадій Труханов вирвав у кореспондента видань «Громадське Слідство» і «Мегафон» телефон після прохання журналіста прокоментувати висловлювання мера на адресу екологічних громадських об'єднань.

Фото: ent.in.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY