detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
27.07.2017 15:32
Нацрада надала «Зеонбуду» тимчасовий дозвіл на запуск мультиплексу МХ-1 у Бахмутівці
Нацрада надала «Зеонбуду» тимчасовий дозвіл на запуск мультиплексу МХ-1 у Бахмутівці
27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила надати провайдеру цифрового ефірного телебачення «Зеонбуду» дозвіл на тимчасове мовлення на період проведення антитерористичної операції на 34 ТВК в селі Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області.

Дозвіл надано у відповідь на звернення «Зеонбуду», який планує запустити в Бахмутівці 8 телеканалів першого цифрового мультиплексу МХ-1 у стандарті DVB-T2. Передавач буде розташованій на новій телевежі, яка нині будується в Бахмутівці.

«Ми надаємо дозвіл на тимчасове мовлення “Зеонбуду”, щоб запрацював перший мультиплекс і 8 цифрових телеканалів стали доступними для мешканців багатьох міст і селищ на лінії розмежування, у тому числі в місті Щастя. Нова РТПС (радіотелевізійна передавальна станція. – ДМ) у Бахмутівці висотою 134 метри буде найвищою опорою в регіоні. За допомогою цього об’єкта планується охопити молвенням українських телеканалів і радіостанцій усі підконтрольні Україні території на лінії розмежування», - повідомив член Нацради Сергій Костинський.

Нагадаємо, що за результатами цифрового конкурсу Нацради та згідно з ліцензією «Зеонбуду», в першому мультиплексі МХ-1 мовлять телеканали «Інтер», «Україна», «1+1», НТН, К1, «UA: Перший», ICTV, «Enter фільм».

Це перший тимчасовий дозвіл, наданий «Зеонбуду» в зоні АТО. Також цифрове ефірне телебачення (але стандарту DVB-T) на підставі тимчасового дозволу Нацради є на 22 ТВК у Волновасі, але там оператором мультиплексу виступає Концерн РРТ, а тимчасові дозволи надані безпосередньо мовникам - телеканалам «1+1», 5 канал, «Донбас», «UA: Перший», ДоТБ і «ПравдаТУТ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY