detector.media
25.07.2017 19:57
У Берліні пікетували посольство Росії на підтримку Сущенка
У Берліні пікетували посольство Росії на підтримку Сущенка
Черговий пікет на підтримку українського політв'язня, кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, пройшов у Берліні (Німеччина) 25 липня.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Організатор акції - німецький активіст Рональд Вендлінг, який влаштовує пікети перед Посольством Російської Федерації у Берліні вже багато місяців. Він виступає за звільнення всіх українських політв'язнів у Росії.

Всього Вендлінг знаходився з плакатами й українськими і кримсько-татарськими прапорами перед російською дипмісією в столиці ФРН близько 580 годин, організувавши понад 150 акцій.

Підтримати його приходять як німецькі товариші, так і друзі з інших країн, а також українці.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Адвокат журналіста Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

Фото: «Укрінформ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY