detector.media
25.07.2017 17:11
Роман Сущенко привітав з днем народження доньку, яка є його колегою
Роман Сущенко привітав з днем народження доньку, яка є його колегою
Юлія також працює в Укрінформі

Власкор Укрінформу Роман Сущенко, незаконно заарештований в Москві, привітав з днем народження дочку Юлію, яка також працює в Укрінформі.

Про це розповів адвокат Сущенка Марк Фейгін, повідомляє Укрінформ. 

«Зараз відправлятиму телеграму від Романа дочці Юлі з привітанням. Але медіа, напевно, працюють швидше. Отже ось текст привітання: «Юлечко, рідна донечка! Вітаю з днем народження. Будь щаслива, здорова і успішна. Ти моя гордість, люблю тебе. До швидкого. Тато», – повідомив адвокат.

За його словами, Сущенко також написав листи в МЕМОРІАЛ, главі Євроазіайського департаменту HRW Рейчел Денбар, а також Президенту України Петру Порошенку.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY