detector.media
25.07.2017 11:48
В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус
В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус
Антивірус Dr.Web попередив про поширення банківської вірусної програми BankBot, яку підчепили смартфони на Android в десятках країн, в тому числі в Україні

Про це повідомляє Liga.net.

Троянець Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service), відзначають розробники Доктор Веб, за допомогою яких шкідлива програма управляє мобільними пристроями і краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Android.BankBot.211.origin поширюється під виглядом нешкідливих додатків, наприклад, програвача Adobe Flash Player, зауважують розробники.

Спочатку вірус атакував тільки жителів Туреччини, але тепер загрожує користувачам десятків країн.

Вірус може демонструвати фальшиві вікна для входу в системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play, а також викрадати логіни, паролі та іншу аутентифікаційну інформацію.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY