detector.media
24.07.2017 19:34
Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали
Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали
Майже дві третини жителів Латвії (63%) дивляться програми російського телебачення.

Про це йдеться в дослідженні міністерства культури Латвії, яке цитує «Дождь».

Респонденти уточнили, що дивляться ПБК, який ретранслє програми «Первого канала», «НТВ Мир Baltic» і «РТР Россия». 45% опитаних дивляться на російських телеканалах фільми і серіали, 33% вважають обирають гумористичні шоу і концерти, 28% опитаних дивляться новинні програми.

Більшість з глядачів відноситься до старшої вікової групи. Так глядачів російського ТБ в Латвії серед людей молодше 34 років - менше половини.

У звіті міністерства Латвії підкреслюється, що більшість опитаних не сприймають інформацію в ЗМІ і соцмережах критично. Тільки 40% опитаних відповіли, що можуть відрізнити достовірну інформацію від упередженої та сфабрикованої. Кожен четвертий з респондентів (27%) не підозрював, що інформація в ЗМІ може бути необ'єктивною.

Як повідомляє Мінкультури Латвії, ті, хто отримує інформацію з місцевих і англомовних ЗМІ, частіше за все, можуть критично оцінювати контент. Водночас у користувачів російськомовних ЗМІ спостерігаються труднощі з розмежуванням інформації.

Крім того, на вміння критично відбирати факти зі ЗМІ впливає рівень освіти і доходу, говориться в дослідженні. Люди з високим доходом і хорошою освітою, зазвичай, розуміють, що одна подія в різних ЗМІ можуть підноситись під різним кутом, повідомляє Мінкультури.

У дослідженні брали участь 1082 жителя Латвії.

Минулого року Посол України в Латвії Євген Перебийніс заявив, що ця країна поки не знайшла ефективних рішень для боротьби з російською пропагандою.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що за результатами першого вікенду прокату в Латвії український мультфільм «Микита Кожум’яка» (The Dragon Spell) поступився тільки «Логану» і посів друге місце в прокаті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY