detector.media
24.07.2017 17:09
ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства
ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства
Генеральна прокуратура України у відповідь на запит «Детектора медіа» про результати обшуків, проведених 14 липня в офісах медіахолдингу «Вести Украина» (газета і сайт «Вести», «Радио Вести»), повідомила, що це інформація з обмеженим доступом, яка не підлягає оприлюдненню.

«Детектор медіа» запитував у ГПУ, чим завершилися обшуки в офісах медіахолдингу «Вести Украина» (газета і сайт «Вести», «Радио Вести»), чи було щось вилучено під час обшуків і що саме, чи плануються ще якісь слідчі дії (які саме та коли). Ми також цікавилися, чому випуск газети «Вести» не припинявся, хоча головний військовий прокурор Анатолій Матіос очікував, що вже з 14 липня газета «Вести» не буде фінансуватися і припинить вихід.

У відповідь ГПУ повідомила, що 14 липня на території міста Києва та інших областей України було проведено низку слідчих дій у ході розслідування кримінального провадження за підозрою екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст 28, ч. 2 ст 364, ч. 3 ст. 209 КК України (участь у злочинній організації, зловживання владою або службовим становищем із заподіянням державі матеріальної шкоди у великому розмірі, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах).

«Інша запитувана інформація щодо розслідування кримінального провадження відповідно до вимог ст. 222 КПК України та ст. 6, 8 Закону України “Про доступ до публічної інформації” є інформацією з обмеженим доступом і не підлягає оприлюдненню», - йдеться у відповіді на запит. ГПУ послалася на статтю 222 КПК України, згідно з якою відомості досудового розслідування в конкретних кримінальних провадженнях відносяться до таємниці слідства і можуть бути розголошені лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

Нагадаємо, 14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з приводу обшуків висловив сподівання, що газета «Вести» з 14 липня не фінансуватиметься і не виходитиме.

Головна редакторка газети «Вести» Оксана Омельченко заявила, що владі не вдасться припинити вихід газети. Вона також назвала причиною обшуків у редакції низку резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

Газета «Вести» не зупиняла свій вихід ані 14 липня, ані в наступні будні дні. Архів номерів можна переглянути на сайті «Вестей».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY