detector.media
24.07.2017 17:04
Нова директорка Українського інституту книги підписала контракт із міністром культури Євгеном Нищуком
Нова директорка Українського інституту книги підписала контракт із міністром культури Євгеном Нищуком
На зустрічі обговорювалися майбутні проекти Інституту книги та програма розвитку, яку запропонувала Тетяна Терен під час конкурсного добору

Міністр культури Євген Нищук підписав контракт з Тетяною Терен, переможницею конкурсного добору на посаду  директора державної установи «Український інститут книги».

Про це повідомляється на сайті Мінкультури.

«Я радий, що ви вирішили взяти участь у непростому конкурсі, під час якого відбувалася дуже серйозна боротьба за посаду директора державної установи «Український інститут книги», - сказав Євген Нищук. - Було чимало гідних кандидатур на цю посаду, але переконаний, що Інститут книги все ж отримав чудового очільника, і на нас чекає багато нових та цікавих проектів. Я вивчав представлену Вами програму розвитку підприємства і маю відзначити, що вона зачіпає чимало актуальних тем, зокрема, це стосується презентації України на головних книжкових  форумах світу, створення грантової системи для молодих авторів та багато іншого».

На зустрічі обговорили також майбутні проекти Інституту книги та програму розвитку підприємства, яку запропонувала Тетяна Терен під час конкурсного добору на посаду  директора державної установи «Український інститут книги».

Як повідомляв «Детектор Медіа», 13 липня в Міністерстві культури України конкурсна комісія визначилася із очільником «Українського інституту книги». Найближчі 5 років державну установу очолюватиме журналістка Тетяна Терен. 

Під час виступу пані Терен зазначила, що колектив Інституту книги мусить бути командою досвідчених  та креативних менеджерів і кураторів. А сама інституція має стати своєрідним майданчиком для постійної комунікації всіх учасників ринку, проводити презентації, семінари, дискусійні клуби та зустрічі.   

На думку пані Терен, Інститут повинен активно пропагувати українські бібліотеки не як книгозбірні, а як сучасні хаби. Важливим завданням інституції, за словами її директорки, є знайти можливості для запровадження грантової програми на видання першої книжки молодих авторів, оголошення стипендії для письменників, відкриття резиденцій для  українських і закордонних літераторів і перекладачів.

Нагадаємо, обрання керівника Українського інституту книги міністр культури Євген Нищук анонсував у березні.

Нагадаємо, з 2017 року Державний комітет телебачення і радіомовлення перестав розпоряджатися коштами на випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга». Із цього року державним замовником на випуск книговидавничої продукції стане нова інституція зі сфери управління Міністерства культури — Український інститут книги, створення якого передбачене ухваленим у 2016 році законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY