detector.media
19.07.2017 15:44
Київська компанія «Н.З.Техно» вимагає від трьох інтернет-видань спростування та 300 тис грн
Київська компанія «Н.З.Техно» вимагає від трьох інтернет-видань спростування та 300 тис грн
20 липня Господарський суд Києва розгляне позов про спростування інформації та стягнення 300 тис грн. моральної шкоди з київського інтернет-видання: «Ура-інформ», харківського ресурсу «Статус кво» та полтавського сайту 0532

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Зазначено, що видання минулого року передрукували новину про купівлю однією з полтавських лікарень апарату штучного дихання з посиланням на повідомлення закордонних веб-сайтів стосовно ризику його використання (можлива зупинка вентиляції легень). Позивачем виступає ТОВ «Н.З.Техно», яке було постачальником апарату для лікарні.

У позові від відповідачів вимагається спростувати таку інформацію й вибачитися перед ТОВ «Н.З.Техно» та його керівником. При цьому на закордонних веб-сайтах відповідна інформація і далі наявна (в т.ч. прес-реліз виробника апарату, в якому повідомлялося про виявлений ризик при його експлуатації). Крім того, позивач хоче стягнути 300 тис грн. компенсації моральної шкоди солідарно з усіх трьох власників веб-сайтів, вважаючи, що вони нібито спільними діями завдали йому моральної шкоди.

Одного зі співвідповідачів по справ в суді представляють юристи ІМІ.

За повідомленням ІМІ, судова практика показує, що розгляд дифамаційних спорів відбувається в господарських судах доволі рідко, але в них явно більша імовірність присудження значної суми компенсації моральної (немайнової) шкоди.

Нагадаємо, у квітні 2017 року у Дніпрі ТОВ «Глобалмедгруп» подало позов до суду на редакторку сайту «БюроUA» Ольгу Юдіну через її розслідування «Золотий перетин: корупційні схеми часів Януковича досі діють у галузі охорони здоров’я на Дніпропетровщині», яке було опубліковане у серпні 2016 року. Позивач просить Жовтневий суд Дніпра визнати інформацію недостовірною, спростувати та видалити матеріал з ресурсу, а також виплати від сайту 100 тис грн моральної шкоди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY