detector.media
19.07.2017 15:26
Суд підтримав Нацраду в непродовженні однієї з ліцензій холдингу «Вести Украина»
Суд підтримав Нацраду в непродовженні однієї з ліцензій холдингу «Вести Украина»
13 липня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги ТОВ «ТРК “Стильне радіо”», що належить медіахолдингу «Вести Украина», залишивши рішення суду першої інстанції без змін.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацради.

Компанія «Стильне радіо», яка володіла ліцензією на мовлення з позивним DJ FM на частоті 102,2 МГц у Мелітополі Запорізької області, оскаржила в суді відмову Нацради в продовженні її ліцензії. Вона звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про визнання протиправним і скасування рішення Нацради від 15 вересня 2016 року. 18 травня суд відмовив ТРК «Стильне радіо» в задоволенні позовних вимог.

Компанія подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. 13 липня КААС відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Таким чином, рішення Нацради щодо відмови в продовженні строку дії ліцензії на мовлення на частоті 102,2 МГц у Мелітополі визнано судом законним та обґрунтованим.

Нагадаємо, що восени 2014 року холдинг «Вести Украина» придав у власника «Першої української радіогрупи» Андрія Карпія чотири радіокомпанії: ТОВ «ТРК "Онікс"» (позивний – «Перець FM», 23 частоти), ТОВ «ТРК "Стильне радіо"» (DJ FM, 1 частота), ТОВ «ТРК "Нота"» (Best FM, 2 частоти) і ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Комра"» (Best FM, 1 частота).

У грудні 2014 року чотири компанії захотіли змінити позивні на «Радио Вести» і програмну концепцію під інформаційно-розважальний формат. Але Нацрада їм відмовила. Мовники звернулися до суду, де оскаржили рішення регулятора. Відтоді Нацрада кілька разів оголошувала компаніям попередження – зокрема, за недотримання програмної концепції. 15 вересня 2016 року регулятор черговий раз відмовив у переоформленні їхніх ліцензій.

15 вересня 2016 року Нацрада відмовила в продовженні ліцензії одній з компаній – ТРК «Стильне радіо», що володіла однією частотою в Мелітополі Запорізької області. Підставою стали кілька отриманих компанією попереджень.

1 грудня 2016 року стало відомо, що холдинг «Вести Украина» повернув попередньому власнику Андрію Карпію одну з придбаних у нього радіокомпаній – ТРК «Нота», що володіє двома частотами. Перед тим ЗМІ повідомляли про наміри холдингу «Вести Украина» продати ТРК «Онікс», що володіє 23 частотами, на базі якої не вдалося запустити «Радио Вести».

У січні 2017 року стало відомо, що радіохолдинги «Люкс» і «ТАВР медіа» цікавляться частотами радіокомпанії «Онікс». За даними «РБК-Україна», холдинг «Вести Украина» купував частоти за майже $ 6 млн доларів, а відтоді вартість активу знизилася до близько $ 500 тис.

У червні 2017 року стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав радіокомпанію «Онікс» («Перець ФМ», 23 частоти) фінансовій директорці групи «Тавр медіа» Інні Черкашиній. Радіогрупа «ТАВР медіа» запускає радіо Relax на 18 частотах радіокомпанії «Онікс».

Таким чином, із чотирьох придбаних в Андрія Карпія радіокомпаній у холдингу «Вести Украина» залишилася одна – ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Комра"», що мовить з позивним Best FM у Маріуполі. Нещодавно Нацрада оштрафувала цю компанію за недотримання квоти пісень українською мовою.

Крім цього холдинг «Вести Украина» володів трьома компаніями, які мовили з позивними «Радио Вести» в Києві (ТОВ «ТРК "Дивосвіт"»), Харкові (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») і Дніпрі (ТОВ «ТРК "Світ"»).

23 лютого, Нацрада відмовила «Радио Вести» в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові, а 3 березня – в Києві. 24 лютого «Радио Вести» припинило мовлення в Харкові на частоті 100,5 МГц, 3 березня – в Києві на частоті 104,6 МГц. Ці частоти Нацрада поки що не виставила на конкурс.

Таким чином, у «Радио Вести» залишилася одна частота в Дніпрі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY