detector.media
19.07.2017 13:30
Двоє мешканців Донеччини отримали по п’ять років за антиукраїнські пости у «ВКонтакте»
Двоє мешканців Донеччини отримали по п’ять років за антиукраїнські пости у «ВКонтакте»
Активність чоловіків у соцмережах співробітники СБУ припинили у квітні 2015 року

Двох мешканців Слов’янського району засудили до п’яти років позбавлення волі за антиукраїнські заклики у соціальній мережі «ВКонтакте».

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Апеляційний суд Донецької області визнав чоловіків винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України («Посягання на територіальну цілісність та недоторканість України»).

Встановлено, що наприкінці лютого 2014 року двоє чоловіків 1993 та 1994 років народження створили у соціальній мережі «ВКонтакте» декілька груп.

«Переслідуючи мету змінити територію меж та державного кордону України та здійснюючи інформаційну підтримку терористичних організації «ДНР» та «ЛНР», вони розміщували у створених групах матеріали антиукраїнського характеру», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що злочинну діяльність фігурантів співробітники СБУ припинили у квітні 2015 року. За клопотанням прокуратури їх заарештували.

«У суді чоловіки своєї провини не визнали, але правоохоронцями їх вину було повністю доведено», - повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у січні-червні 2017 року СБУ зареєструвала 34 кримінальних провадження проти користувачів російських соцмереж ВКонтакте і Однокласники, які поширювали заклики до повалення влади в Україні. Оголошено про підозру 27-ми особам.

Суди винесли 27 обвинувальних вироків за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY