detector.media
19.07.2017 13:13
Микола Семена не має мотиву ворожнечі до Росії – експерт
Микола Семена не має мотиву ворожнечі до Росії – експерт
Адвокат кримського журналіста Миколи Семени Олександр Попков підвів підсумки судового засідання, яке відбулося 18 липня в Залізничному суді Сімферополя

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Психолог, екс-начальник психологічної служби кримінально-виконавчої системи Республіки Татарстан Володимир Рубашний описав особистість Миколи Семени і роз'яснив суду, що ніяких особистісних характеристик, притаманних злочинцям, у нього немає.

Він додав, що в Семени немає мотиву ворожнечі до Росії, а є лише бажання до самореалізації й самовираження.

Наступне засідання у справі Семени призначили на 3 серпня 2017 року.

Нагадаємо, під час судового засідання 18 липня експерт із боку захисту Олена Новожилова розкритикувала експертизу лінгвіста російської ФСБ, назвавши її некомпетентною.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд. 

20 січня 2017 року Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, в статті журналіста були виявлені «заклики до порушення територіальної цілісності Росії». 

На фото - Микола Семена

Фото: Центр інформації про права людини

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY