detector.media
18.07.2017 17:30
В Криму севастопольця засудили до позбавлення волі за пости у соцмережах на підтримку кримських татар
В Криму севастопольця засудили до позбавлення волі за пости у соцмережах на підтримку кримських татар
В окупованому Росією Криму мешканця Севастополя Еміля Мінасова засудили до одного року і трьох місяців позбавлення волі. Він був засуджений за статтею про екстремізм.

Про це повідомляє кримський провладний ресурс «Крыминформ» із посиланням на  прес-центр УФСБ Росії в Криму і Севастополі.

Вироком підконтрольного Росії Першотравневого районного суду Еміль  Мінасов визнаний винним у пред'явленому йому обвинуваченні і засуджений до покарання у вигляді одного року й трьох місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

За даними ФСБ, з березня по жовтень 2016 року Еміль Мінасов нібито «неодноразово поширював в соціальних мережах матеріали екстремістського спрямування». Про які саме публікації йде мова, в російському силовому відомстві не уточнили.

Кримський провладний ресурс «Крыминформ» заявляє, що виявив на сторінці Мінасова в Facebook висловлювання про утиски кримсько-татарського народу і цитати організатора блокад Криму, власника кримськотатарського медіахолдингу ATR Ленура Іслямова.

Повідомляється, що російські слідчі порушили й розслідували шість кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282 Кримінального кодексу Росії («Публічні заклики до порушення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності»). Вирок суду вступив у силу.

Наразі видання «Крим.Реалії» намагається зв'язатися з правозахисниками й отримати додаткову інформацію щодо цього.

Нагадаємо, 14 липня Посольство України в Мінську передало ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі у зв'язку з показом трейлера російського фільму «Крым» в мінських кінотеатрах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY