detector.media
17.07.2017 19:01
Вийшов під заставу у розмірі 400 тис. грн інструктор, який стріляв в оператора в Кривому Розі
Вийшов під заставу у розмірі 400 тис. грн інструктор, який стріляв в оператора в Кривому Розі
Військового інструктора, який стріляв в оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка під час командно-штабних навчань в Кривому Розі (Дніпропетровська область) випустили під заставу. Інформацію про внесення застави в 400 тисяч гривень редакції підтвердив прокурор Олексій Пустоваров.

Про це повідомляє «Перший Криворізький».

Хто саме вніс таку суму за підозрюваного не повідомляється.

Сім'я, друзі і колеги постраждалого ошелешені такою новиною. На даний момент відомо, що безпосередньо від обвинуваченого на лікування оператора було передано в перший день 8 тисяч гривень. Про передачу інших грошей родині  В'ячеслава Волка невідомо.

Раніше суддя Іван Биканов прийняв рішення про те, що інструктор, який поранив оператора, 60 діб проведе під вартою.  Зараз людина, що важко поранила В'ячеслава Волка, може вільно пересуватися містом.

На даний момент В'ячеслав Волк знаходиться в стабільному, але важкому стані в лікарні імені Мечникова в місті Дніпрі.

Нагадаємо, 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» звернулася  із відкритим листом до представників Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, представників влади Кривого Рогу та Дніпропетровської області. Журналісти вимагають провести прес-конференцію за участі усіх відомств, причетних до проведення навчань, на яких постраждав В’ячеслав Волк.

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

За словами співрозмовника «Детектора медіа» з армії, який побажав залишитися неназваним, знімальна група, у складі якій був оператор, прибула на захід запізно й вирішила зняти гарну постановочну картинку, умовивши вояка і оператора. За словами джерела, оператор довго не погоджувався, але представник редакції його умовив. Після перших захватів оператор поскаржився, що в нього болить шия, але представник редакції начебто наполягав на продовженні зйомки. Джерело сподівається, що повну інформацію щодо обставин поранення надасть слідство.

Станом на ранок 10 липня оператор інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслав Волк знаходився у реанімаційному відділенні місцевої лікарні у стабільно важкому стані.

Головний редактор інформаційного порталу «Перший Криворізький» Софія Скиба наголосила на важливості привернути увагу до слідства.

11 липня стало відомо, що оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В’ячеслава Волка, якого було поранено у шию 6 липня під час навчань, у важкому стані перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Лікарі потребують допомоги київських колег.

Фото: «Перший Криворізький».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY