detector.media
17.07.2017 15:59
Організатори акції до річниці вбивства Шеремета припустили, хто винен у безрезультатності розслідування
Організатори акції до річниці вбивства Шеремета припустили, хто винен у безрезультатності розслідування
Організатори акції до річниці вбивства Павла Шеремета 20 липня підготували інфографіку про ключові моменти розслідування справи та про те, хто, можливо, винен у відсутності результатів розслідування.

Інфографіку поширила співорганізаторка акції Катерина Сергацкова на сторінці у Facebook. Вона закликала користувачів соцмережі поширювати картки з інформацією, щоб про неї дізналися інші.

На картках опосередковано вказано натяки на те, що причиною відсутності результатів розслідування може бути вірогідна причетність до вбивства Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, акція до річниці вбивства Павла Шеремета відбудеться через 20 липня о 8:00 на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

Як писав «Детектор медіа», 12 липня Комітет захисту журналістів (CPJ) презентував свій звіт «Відмова від правосуддя: Розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів», приурочений до річниці вбивства українського, білоруського та російського журналіста Павла Шеремета. Звіт містить низку рекомендацій українській владі та міжнародній спільноті. Зокрема, CPJ рекомендує українському слідству дослідити журналістську роботу Павла Шеремета в Україні як потенційний мотив його вбивства, не зосереджуючись виключно на «російському сліді» як головному мотиві.

Комітет захисту журналістів (CPJ) констатував відсутність результатів розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета річної давнини та розкритикував українські правоохоронні органи, від яких не отримав чітких відповідей на запитання щодо ходу слідства. Втім, зустріч представників CPJ з Президентом України Петром Порошенком 11 липня дала CPJ сподівання на певні зрушення у справі.

Напередодні, 11 липня, члени родини загиблого Павла Шеремета і представники CPJ зустрілися з Президентом України Петром Порошенком. 12 липня матір убитого журналіста Людмила Шеремет повідомила, що члени родини заснували Фонд пам’яті Павла Шеремета, який діятиме в Україні, Білорусі та Польщі.

Як відомо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY