detector.media
17.07.2017 15:54
Газеті «Донбасс» виповнилося сто років
Газеті «Донбасс» виповнилося сто років
У 2014 році головреда захопили у полон бойовики, редакцію розгромили, газета припиняла вихід, але згодом зуміла відновитися

Газета «Донбасс», яка до початку війни на Сході була найтиражнішим обласним виданням на Донеччині, у липні відзначає своє 100-річчя.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.   

Багато років газету очолює секретар Національної спілки журналістів України Олександр Бриж. У 2014 році у зв’язку з захопленням Донецька терористами газета змушена була тимчасово припинити вихід. Олександра Брижа разом із колегою – редактором «Вечернего Донецка» Леонідом Лапою бойовики захопили у полон та вимагали працювати на самопроголошену «ДНР». Редакцію розгромили, а співробітники виїхали в різні регіони України. Але газета змогла відновити вихід, зараз редакція працює дистанційно, хоча із чисельного штату лишилося всього кілька осіб.

Нині «Донбасс» перереєстрований у Черкасах, проте поширюється на підпорядкованій Україні території Донецької області. І вже на нову адресу приходять вдячні листи від читачів, із якими редакція намагається не втрачати зв’язку.

«Більшість читачів у листах дякують, що підтримуємо їх своїми публікаціями, і висловлюють побажання більше писати не про війну, а про мир. Люди чекають хороших новин, хоч їх і небагато»,– розповідав свого часу у інтерв′ю спілчанському журналу головний редактор «Донбасса» Олександр Бриж.

«Те, що газета змогла вистояти і не зникнути після тих випробувань, які випали на її долю, говорить про неабияку мужність і професіоналізм як керівництва видання, так і всього редакційного колективу, який не пішов на службу проросійським окупантам, – говорить голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Тому НСЖУ щиро вітає колег зі 100-річчям видання і бажає ще не одну сотню років залишатися популярним і потрібним аудиторії».

Довідково:

Газета «Известия Юзовского Совета Рабочих и Солдатских депутатов», яка виходила тричі на тиждень, була заснована в липні 1917 року. Перший номер вийшов 15 липня.  Це видання було першим попередником газети «Социалистический Донбасс». Кілька разів газета міняла свою спрямованість, змінювалися назви. Останню таку зміну видання пережило в 1991 році. На той час єдиним засновником газети був обком КПУ. Із серпня 1991 року газета носить назву «Донбасс», її законним засновником є трудовий колектив редакції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY