detector.media
17.07.2017 11:05
Бразильська кінодокументалістка Яра Лі представила у Слов’янську на Донеччині два своїх фільми (ВІДЕО)
Бразильська кінодокументалістка Яра Лі представила у Слов’янську на Донеччині два своїх фільми (ВІДЕО)
Режисерка розповіла мешканцям міста, який фільм вона знімає про Україну

Бразильська кінодокументалістка і засновниця міжнародного фонду «Мережа культур спротиву» Яра Лі у Слов’янську зустрілася з мешканцями міста і презентувала два свої фільми – «Культурний спротив» і «Пік К-2 і носильники-невидимці» - про пакистанських носильників, які обслуговують альпіністів, що сходять на пік К-2.

Про це повідомляє Радіо Свобода.   

«Своїми фільмами я намагаюся донести, що ми маємо цінувати людей, які роблять важку роботу, і попри це не отримують визнання», - сказала Яра Лі.

Зустріч проходила просто неба – на центральній площі Слов’янська. Бразильська режисерка корейського походження розповіла глядачам зокрема про те, що почала працювати над фільмом про Чорнобиль. За її словами, вона не вірить у можливість вирішити будь-який конфлікт воєнним шляхом: зупинити розповсюдження ядерної зброї, війни та окупації здатні сім мільярдів населення планети, якщо об’єднається.

«Чорнобиль – універсальна тема, навколо всюди ядерна енергетика, ядерна зброя, це все так небезпечно. Ми маємо Чорнобиль, ми маємо Фукусіму, і маємо ще більше зброї в Північній Кореї, Ізраїлі, США, Пакистані, Індії, це все небезпечно для людства, - наголосила режисерка. - Війна ніколи не стане рішенням, я за шляхи адаптації світу до творчого спротиву, без використання зброї, ракет, убивств. Якщо сім мільярдів скаже ні війні, ядерній зброї, окупації – ми зробимо це».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY