detector.media
14.07.2017 16:35
Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід
Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід
Заступник генпрокурора Анатолій Матіос сподівається, що «Вести» з 14 липня не фінансуватимуться і не виходитимуть

Про це на брифінгу в п'ятницю, 14 липня, заявив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Українська правда.

За словами головного військового прокурора, медіа-холдинг «Вести» фінансується з коштів від надання в користування тисячі залізничних вагонів.

«Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня одна тисяча вагонів, вартість яких становить близько 40 млн доларів, вже не будуть приносити дохід для безкоштовного розповсюдження такої гарної газети, як «Вести» та інших фейкових сайтів», – сказав Матіос.

Він підтвердив інформацію про обшуки в редакції видання, але наголосив, що журналісти холдингу не обшукуються і не є фігурантами кримінального провадження.

«Журналісти, які ведуть прямий ефір радіо «Вести», самі особисто не обшукувалися, вони проводять свій ефір, інші співробітники, які є на території цього поверху, і інших трьох поверхів, всього чотири поверхи, які належать на праві власності Клименку, беруть участь у процесуальних слідчих діях з відповідним проведенням допитів, огляду їхніх мобільних терміналів», - цитує  пана Матіоса кореспондент Укрінформу.

Як Анатолій Матіос, так і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджують, що можливе припинення діяльності медіа-холдингу «Вести» пов'язане не з журналістськими матеріалами, а виключно з непрозорою процедурою його фінансування.

«Мова йде лише про основи фінансових маніпуляцій», - підкреслив очільник МВС.

Анатолій Матіос також повідомив, що з 2011 по 2014 роки екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко викрав у держави і вивів за кордон понад 788 мільйонів доларів, які були перераховані офшорними компаніями Клименка на Британських Віргінських островах і на Кіпрі на рахунки групи компаній «Юнісон».

«Юнісон» – це материнська компанія сім'ї Клименків… медіахолдингу «Вести» і двох компаній з управління активами, власниками яких була родина Клименків і які обслуговували повністю сім'ю Януковича», - зазначив Матіос.

За його словами, група компаній Юнісон на заведені з офшорів гроші купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі, та Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок у найелітніших районах Києва і області, Одесі і Донецьку, дорогі автомобілі, 3 поверхи ТЦ Гулівер і тисячу залізничних вагонів, які приносили  дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медіа-холдингу «Вести».

Слідство встановило майно, що належало родині Клименків, механізми легалізації грошей та коло осіб, які досі акумулюють надходження доходу з нерухомого майна, що «вливалося в квазіпартію «Успішна країна», медіа-холдинг «Вести» і охоронну структуру «Скіф», яка охороняла всю бізнес-імперію Клименка», наголосив головний військовий прокурор.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Військова прокуратура та Нацполіція в п’ятницю, 14 липня, проводять обшуки в редакції «Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку.

Фото: УКРОП.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY